Ο Δήμος Κηφισιάς… in action
Κοινωνία

Ο Δήμος Κηφισιάς… in action

Μια νέα εφαρμογή για κινητά, με τίτλο «Kifissia in action», πρόκειται να εφαρμόσει σύντομα ο Δήμος Κηφισιάς, η οποία θα είναι διαθέσιμη δωρεάν σε όλους μέσω smartphone. Η διοίκηση του Δήμου και ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, κατάφεραν, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, να εξασφαλίσουν, χωρίς οικονομικό κόστος, την συγκεκριμένη εφαρμογή με δωρεά της εταιρείας PublicOTA.

Με την ολοκληρωμένη ψηφιακή εφαρμογή ο δημότης μέσω του κινητού του τηλεφώνου έρχεται πιο κοντά στον Δήμο. Η εφαρμογή περιέχει κατηγορίες όπως Αιτήματα Πολιτών, Μηνύματα Ενημέρωσης των Δημοτών, Χρήσιμα Σημεία του Δήμου, κ.ά. Είναι, σύμφωνα με τον Δήμο, ευέλικτη, καθώς υπάρχει η δυνατότητα να προστεθούν νέες κατηγορίες ώστε να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια κάθε πολίτη.

Οι χρήστες της εφαρμογής θα μπορούν άμεσα να υποβάλλουν τα αιτήματά τους, απλώς με τη λήψη και αποστολή μιας φωτογραφίας κάποιου προβλήματος με μικρή περιγραφή. Το πρόβλημα θα τίθεται άμεσα στην αρμόδια υπηρεσία. Επίσης, θα μπορούν να ενημερώνονται για τρέχοντα θέματα του Δήμου (κλειστοί δρόμοι λόγω έργων κ.ά.).

Η εφαρμογή παρέχει πληροφορίες για σημεία συχνού ενδιαφέροντος της ευρύτερης περιοχής, όπου ο πολίτης θα μπορεί να κατευθυνθεί μέσω του πλοηγού του κινητού του τηλεφώνου.

Η πλατφόρμα αναγνωρίζοντας την τοποθεσία ενός χρήστη μπορεί να του προσφέρει, όπως ενημερώνει η διοίκηση του Δήμου, την καταλληλότερη πληροφόρηση κατά περίπτωση. Για παράδειγμα, λαμβάνοντας υπόψη γεωγραφικά δεδομένα, θα μπορεί να ειδοποιεί τον χρήστη ότι βρίσκεται κοντά σε ένα σημείο ενδιαφέροντος (μουσείο, σχολείο κ.τ.λ.) που είναι καταχωρημένο στη βάση δεδομένων του συστήματος.

«Σε λίγες μέρες με την εύχρηστη και δυναμική εφαρμογή για τα κινητά τηλέφωνα εγκαινιάζουμε μια νέα εποχή στην εξυπηρέτηση του πολίτη, που φέρνει τις νέες τεχνολογίες κοντά μας» δηλώνει η αρμόδια αντιδήμαρχος Ζέτη Κασιμάτη, η οποία επιμελήθηκε, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Προγραμματισμού Οργάνωσης και Πληροφορικής, τη νέα εφαρμογή.

Η διοίκηση του Δήμου Κηφισιάς σημειώνει σχετικά: «Με το “Kifissia in action” ο Δήμος μας βελτιώνει την ήδη υπάρχουσα εφαρμογή “Αιτήματα Καθημερινότητας Πολιτών” που λειτουργεί μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου, www.kifissia.gr, ενισχύει το Γραφείο Δημότη (τηλ 213 2007272) και διευρύνει την επικοινωνία με τους πολίτες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet