Συνάντηση Ένωσης Δημάρχων Αττικής με τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Σπ. Κοκκινάκη
Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση Ένωσης Δημάρχων Αττικής με τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Σπ. Κοκκινάκη

Μια εξαιρετικά εποικοδομητική συνάντηση είχε το προεδρείο της Ένωσης Δημάρχων Αττικής με τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Σπ. Κοκκινάκη.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, υπήρξε ευρεία ανταλλαγή απόψεων για τον ρόλο που θα πρέπει να έχει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ενόψει και της σχεδιαζόμενης μεταρρύθμισης, ενώ συμφωνήθηκε ότι θα πρέπει, με κάθε τρόπο, να παταχθεί η γραφειοκρατία, που γίνεται εμπόδιο, πολλές φορές, στο έργο των Δήμων.

Ο κ. Κοκκινάκης έδειξε ιδιαίτερη κατανόηση και διάθεση να λυθεί το χρονίζον θέμα της μη εφαρμογής του Ν4447/2016, που αφορά σε καταλογισμούς σε σχέση με τις εκλογικές δαπάνες αιρετών.
Το κενό νόμου περί του Οργάνου που θα αποφασίσει την άρση των καταλογισμών και κάποια πρακτικά προβλήματα έχουν οδηγήσει σε απόγνωση πολλούς αιρετούς, που απειλούνται από τις ΔΟΥ με κατασχέσεις. Συμφωνήθηκε η άμεση επανασύσταση της Επιτροπής (2010), όπως και να αποσταλεί έγγραφο στην ΑΑΔΕ και να αιτείται το «πάγωμα» οιασδήποτε ενέργειας, μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος.

Το προεδρείο συνεχάρη τον κ. Κοκκινάκη για τον ιδιαίτερα θετικό τρόπο που αντιλαμβάνεται τις σχέσεις Αυτοδιοίκησης – Κράτους, «μια νοοτροπία που είναι βέβαια προϊόν, της μακρόχρονης υπηρεσιακής θητείας του, σε διάφορες θέσεις ευθύνης», όπως τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet