Μ. Πατούλη: Είμαστε σύμμαχοι της ΕΛΠΙΔΑΣ που δίνει ζωή
Αυτοδιοίκηση

Μ. Πατούλη: Είμαστε σύμμαχοι της ΕΛΠΙΔΑΣ που δίνει ζωή

Το μετάλλιο υποστηρικτή του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και το διακριτικό pin με το σύμβολο του Συλλόγου απένειμε η πρόεδρος του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, στην πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλο Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου με αντικείμενο την υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας ανάμεσα στο ΕΔΔΥΠΠΥ (Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας) και στον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, για τη διάδοση της εθελοντικής προσφοράς αιμοποιητικών κυττάρων.

Η κα Πατούλη, που είναι μέλος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», ευχαρίστησε ολόψυχα την κ. Βαρδινογιάννη για την τιμητική διάκριση που της έγινε, υπογραμμίζοντας ότι: «Ο Σύλλογος ΕΛΠΙΔΑ είναι συνώνυμο του Ανθρωπισμού στις μέρες μας, δίνοντας το ανυπέρβλητο παράδειγμα της αλληλεγγύης και της πίστης σε μια ελληνική κοινωνία αξιών και υπερηφάνειας».

Την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018 η κ. Πατούλη παραβρέθηκε στο αμφιθέατρο της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», όπου παρατέθηκε η ειδική συνέντευξη Τύπου, δηλώνοντας, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «συμμέτοχη στη μεγάλη προσπάθεια που ξεκινά η Τοπική Αυτοδιοίκηση με την ΚΕΔΕ, στο πλευρό του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ, για να συμβάλλει ουσιαστικά και να αποτελέσει πομπό ενημέρωσης, ώστε να αυξηθούν σημαντικά οι δότες μυελού των οστών και να καλύπτεται η θεραπεία των παιδιών μας στη χώρα μας».

Με αφορμή εποικοδομητική συζήτηση που είχε η κ. Πατούλη με την πρόεδρο του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η κ. Πατούλη αναφέρει τα εξής: «Η προώθηση της ιδέας για την προάσπιση της ανθρώπινης ζωής μέσα από την εκστρατεία αύξησης του αριθμού των εθελοντών για την Τράπεζα Μυελού των Οστών φέρουν την προσωπική και ανεξίτηλη σφραγίδα της κας Βαρδινογιάννη, σε συνδυασμό με το σπουδαίο και πολυδιάστατο κοινωνικό έργο που επιτελεί όλα αυτά τα χρόνια με τον Σύλλογο “ΕΛΠΙΔΑ”. Βρισκόμαστε δίπλα στην ίδια και τον Σύλλογο, αγκαλιάζοντας κάθε κοινωνική πρωτοβουλία που στόχο έχει να προσφέρει απλόχερα ΕΛΠΙΔΑ σε κάθε παιδί της πατρίδας μας, που έχει πραγματικά ανάγκη. Ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων και οι φορείς της Αυτοδιοίκησης μπορούν και οφείλουν να είναι οι γνήσιοι κοινωνικοί σύμμαχοι κάθε ανάλογης προσπάθειας για τη διάδοση της εθελοντικής προσφοράς αιμοποιητικών κυττάρων».

Στο πλαίσιο της γόνιμης συνάντησής τους η κ. Πατούλη-Σταυράκη και η κ. Βαρδινογιάννη συζήτησαν την προώθηση κοινών στοχευμένων δράσεων με την UNESCO Βορείων Προαστίων το επόμενο διάστημα, προάγοντας, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της συμβούλου, «την αξία της συλλογικής ευαισθητοποίησης στις τοπικές μας κοινωνίες για την ανθρώπινη ζωή».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet