Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση: Επιχειρήματα κατά του mall
Επιχειρήσεις – Αγορά

Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση: Επιχειρήματα κατά του mall

Τα στοιχεία τα οποία τεκμηριώνουν τη θέση της Συμμαχίας Πολιτών για τη Μεταμόρφωση, σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης, κατά της εγκατάστασης εμπορικού κέντρου «Mall» στην πόλη παρουσίασε ο επικεφαλής της Συμμαχίας, Βασίλης Καραβάκος, σε επαγγελματίες και κατοίκους, την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και μίλησε, επίσης, ο δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Ανατροπής Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μανόλης Πάγκαλος, και ο επικεφαλής του Πράσινου Κινήματος, Κώστας Καλογράνης.

Τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του κ. Β. Καραβάκου ήταν, όπως σημειώνονται σε ανακοίνωση της παράταξής του, τα εξής:

  • Η ανάπτυξη πολυκαταστήματος λίγες εκατοντάδες μέτρα από την πόλη μας πλήττει ευθέως και βάναυσα την τοπική μας αγορά.
  • Η ανάπτυξη ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων οι οποίες θα αποτελούν και το ήμισυ της νέας επένδυσης στον ίδιο χώρο θα αποτελέσουν ταφόπλακα και για την αγορά της εστίασης της πόλης μας.
  • Οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν για την πόλη μας θα είναι τόσες, όσες δημιούργησε και το Praktiker, δηλαδή τίποτα.
  • Είμαστε ενάντια στον εκβιασμό των κατοίκων και των μικρότερων επιχειρήσεων του Λόγγου ότι το Mall θα σημάνει και αναβάθμιση. Η αναβάθμιση μπορεί να έρθει από την ένταξη στο σχέδιο της περιοχής χωρίς τη χρήση πολυκαταστημάτων ως ΒΙΟΠΑ προς εξυγίανση, δηλαδή γενική κατοικία. Αυτό σημαίνει πολύ μεγάλα έσοδα για τον Δήμο από την εισφορά σε χρήμα και την εισφορά σε γη. Με αυτόν τον τρόπο υπάρχουν οι πόροι και οι δυνατότητες για να δημιουργηθούν όλα τα δίκτυα και υποδομές στη συγκεκριμένη περιοχή. Είναι ψευδεπίγραφο το δίλημμα που μπαίνει «Mall ή εκτός σχεδίου». Τοποθετηθήκαμε από το 2014 για το θέμα.
  • Εμείς δεν είμαστε ενάντια στην ανάπτυξη παραγωγικών δραστηριοτήτων στην πόλη μας. Είμαστε ενάντια στην ανάπτυξη δραστηριοτήτων που πλήττουν την πόλη μας. Με χαρά στον συγκεκριμένο χώρο θα βλέπαμε την ανάπτυξη άλλων δραστηριοτήτων, μη ανταγωνιστικών με την πόλη μας, όπως για παράδειγμα αποθηκεύσεις (logistics) κ.ά.
  • Είμαστε αντίθετοι στα παιχνίδια σε βάρος των συμφερόντων των πολλών, όπως αυτά που παίζει η δημοτική Αρχή του κ. Καρπέτα. Όποιος παρακολούθησε τα σχετικά Δημοτικά Συμβούλια θα θυμάται τον κ. Καρπέτα τη μία να λέει ότι «ποιος θα διώξει τέτοια επένδυση τριακοσίων εκατομμυρίων» και την άλλη έλεγε «πώς είναι δυνατόν να γίνει τέτοια επένδυση αυτές τις εποχές. Είναι αδύνατο να συμβεί κάτι τέτοιο. Κάποιοι βλέπουν φαντάσματα».
  • Όλη αυτή η διαδικασία στήνεται στο έδαφος μιας παράλογης -για τα συμφέροντα της πόλης- αυθαίρετης προσθήκης χρήσεων γης οι οποίες επιτρέπουν στη συγκεκριμένη εταιρεία να φτιάξει το φαραωνικό πολυκατάστημα που σχεδιάζει. Είναι χαρακτηριστικό ότι εξαιτίας αυτής της αυθαίρετης προσθήκης που έκανε ο κ. Καρπέτας και οι σύμβουλοί του δεν έχει εγκριθεί η αλλαγή του ΓΠΣ της Μεταμόρφωσης συνολικά και ο Λόγγος παραμένει όμηρος του Mall. Γι΄ αυτό και γίνεται η προσπάθεια για ένταξη της «επένδυσης» στη διαδικασία fast track, το αποτέλεσμα της οποίας θα είναι η μη ένταξη στο σχέδιο και η υλοποίηση από το παράθυρο της «επένδυσης» χωρίς τήρηση των πολεοδομικών κανόνων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet