Ο ΣΒΑΠ δίνει μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής και με τον Δήμο Παλλήνης
Αυτοδιοίκηση

Ο ΣΒΑΠ δίνει μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής και με τον Δήμο Παλλήνης

Με το σύνθημα «Σώσε τη ζωή σου», ο ΣΒΑΠ (Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη Πόλεων) δίνει μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής και με τον Δήμο Παλλήνης.

Ειδικότερα, ο ΣΒΑΠ (21ΟΤΑ), σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και τον Δήμο Παλλήνης, διοργάνωσε στον συγκεκριμένο Δήμο την εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας, με βασικό θέμα την ασφαλή οδήγηση, η οποία κορυφώθηκε την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου με τη χρήση προσομοιωτών.

Οι εκατοντάδες μαθητές, από τα σχολεία του Δήμου Παλλήνης, είχαν τη δυνατότητα να βιώσουν, μέσα από προσομοιώσεις μέθης και συνθηκών ατυχήματος, μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία η οποία θα τους φανεί χρήσιμη στο μέλλον.

Το πρόγραμμα της Κυκλοφοριακής Αγωγής παρουσιάζεται εδώ και έξι  χρόνια σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς των Δήμων – μελών του Συνδέσμου και έχει ήδη γνωρίσει μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση.

Στην εκδήλωση παραυρέθηκαν ο δήμαρχος Παλλήνης, Αθανάσιος Ζούτσος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη Πόλεων, Γιώργος Κουράσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων Αττικής και γ.γ. του Συνδέσμου, Παύλος Καμάρας, καθώς και αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Παλλήνης.

Τον χώρο της επίδειξης στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Παλλήνης κόσμησαν τα έργα των μαθητριών και των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Ανθούσας, με το σχετικό θέμα.

Την εβδομάδα οδικής ασφάλειας έγιναν εκπαιδευτικές επισκέψεις και ομιλίες στα σχολεία:

  • 7ο Δημοτικό σχολείο Παλλήνης,
  • 3ο Γυμνάσιο Παλλήνης και Δημοτικό Σχολείο Ανθούσας,
  • 2ο ΓΕΛ Γέρακα,
  • 7ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα,

ενώ υπήρξαν πολλές παράλληλες πρωτοβουλίες, σχετικά με το θέμα της οδικής ασφάλειας στον Δήμο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet