Στην Ολυμπιακή Πινακοθήκη Αμαρουσίου η Μ. Πατούλη & μαθητές του Γυμνασίου Λυκόβρυσης
Κοινωνία

Στην Ολυμπιακή Πινακοθήκη Αμαρουσίου η Μ. Πατούλη & μαθητές του Γυμνασίου Λυκόβρυσης

Τη Δημοτική Ολυμπιακή Πινακοθήκη «Σπύρος Λούης» του Δήμου Αμαρουσίου επισκέφθηκε την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018 η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, μαζί με τους μαθητές της Α΄ τάξης του Γυμνασίου Λυκόβρυσης, στο πλαίσιο της διδασκαλίας της Νεοελληνικής Γλώσσας.

«Το υπέροχο νεοκλασικό κτήριο της πλατείας Ηρώων, όπου φιλοξενείται η Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της συμβούλου, «κέντρισε το ενδιαφέρον των παιδιών σε συνδυασμό με την εξαιρετική εκπαιδευτική ξενάγηση που είχαν στον χώρο. Με επίκεντρο τη σημασία των Ολυμπιακών Αγώνων διαχρονικά, τα ιδεώδη του Ολυμπισμού και τις αξίες που μεταλαμπαδεύει στις νέες γενιές η περιήγηση στο ιστορικό μέρος που φιλοξενεί σημαντικό φωτογραφικό υλικό από τον πρώτο Έλληνα Ολυμπιονίκη, Σπύρο Λούη, είχε ιδιαίτερο συμβολισμό».

Η κ. Μ. Πατούλη με αφορμή την εκπαιδευτική πρωτοβουλία του Γυμνασίου Λυκόβρυσης τονίζει ότι:

«Τα παιδιά πρέπει να έρχονται σε επαφή με την Ιστορία των ιδεωδών του Ολυμπισμού, να παίρνουν δημιουργικά ερεθίσματα ώστε να διαμορφώνουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες. Το παράδειγμα του Σπύρου Λούη, του Έλληνα Μαραθωνοδρόμου με το μεγαλείο ψυχής, λειτουργεί ευεργετικά στις νέες γενιές της πατρίδας μας, που οραματίζονται να χτίσουν με αισιοδοξία το δικό τους μέλλον σε μια Ελλάδα που χρειάζεται πρότυπα συμπεριφοράς, υψηλών ιδανικών και παιδείας, συμβάλλοντας ευρύτερα στη θεμελίωση μιας κοινωνίας δικαίου, αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet