Συμμαχία Πολιτών: Η δημοτική Αρχή αρνείται κάθε συζήτηση για το mall στη Λυκόβρυση
Ποιότητα Ζωής

Συμμαχία Πολιτών: Η δημοτική Αρχή αρνείται κάθε συζήτηση για το mall στη Λυκόβρυση

Η  δημιουργία γιγαντιαίου εμπορικού κέντρου (MALL) στα σύνορα της Λυκόβρυσης με τη Μεταμόρφωση απασχολεί τους πολίτες όχι μόνο του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, αλλά και των γύρω Δήμων, δεδομένου ότι μια τέτοια παρέμβαση θ’ αλλάξει και την ποιότητα ζωής των κατοίκων και τον χαρακτήρα της περιοχής, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ανεξάρτητη δημοτική κίνηση Συμμαχία Πολιτών και ο επικεφαλής της, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Η παράταξη που έφερε σε γνώση των κατοίκων του Δήμου τα νεότερα στοιχεία για την επένδυση, ζήτησε από το δήμαρχο στις αρχές Φεβρουαρίου να γίνει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για να συζητηθεί το θέμα. Ωστόσο, «ο δήμαρχος δεν έκρινε ότι αυτό το μεγάλο θέμα έπρεπε να είναι μεταξύ των 24 θεμάτων που υπήρχαν στην ημερήσια διάταξη του τακτικού Συμβουλίου, το οποίο έγινε την τελευταία ημέρα του μήνα που ορίζει ο νόμος ότι πρέπει να διεξάγεται τουλάχιστον μια συνεδρίαση», όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Έτσι, ο κ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος κατέθεσε εκ μέρους των μελών της παράταξης επίσημη πρόταση για να συζητηθεί η υπόθεση. Η πρότασή του ήταν η εξής:«Ζητούμε να γίνει συζήτηση για την υπόθεση του γιγαντιαίου εμπορικού κέντρου και να ληφθεί απόφαση για τη συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής για τη χάραξη της πολιτικής του Δήμου στο μεγάλο αυτό θέμα μετά από διαβούλευση με τους πολίτες».

«Σε αυτή την πεντακάθαρη και σε κλίμα συνεννόησης όλων των δυνάμεων του Δήμου μας πρόταση, στάθηκε σθεναρά απέναντι η παράταξη της πλειοψηφίας, η πλευρά του δημάρχου. Και είπε όχι,  να μην συζητηθεί επισήμως στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα. Το ίδιο είχε γίνει και τον Αύγουστο, όταν και πάλι ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, είχε ζητήσει να συζητηθεί το θέμα των μαρμαράδικων. Και τότε οι άνθρωποι του δημάρχου, με τη συνεργασία και κάποιων άλλων δημοτικών συμβούλων, αρνήθηκαν. Και το αποτέλεσμα το είδαμε. Η πόλη μας έχασε την ευκαιρία να μπλοκάρει τις διαδικασίες της επέκτασης μέσα στην καρδιά της πόλης μιας τεράστιας οχλούσας βιομηχανίας» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της παράταξης.

Προσθέτει δε, ότι στη συζήτηση του θέματος του MALL στο Δ.Σ. ψήφισαν αρνητικά οι Ποριώτου, Σκαμάκης, Φωτίδης, Ασπραδάκη, Νικολιδάκης, Φραϊδάκης, Παπανικολάου, Τσελέντας, Καρύμπας, Μποτίνης, Πανταζής, Γκαραβέλας και η ανεξάρτητη κ. Νικολαροπούλου. «Προφανώς ήταν όχι μόνον εναντίον της συζήτησης από το Δ.Σ., αλλά δεν ήθελαν να γίνει ούτε διαπαραταξιακή επιτροπή, ούτε βεβαίως να γίνει διαβούλευση με τους πολίτες και να εκφράσουν την άποψή τους οι κάτοικοι της περιοχής» τονίζεται στην ανακοίνωση. Υπέρ της συζήτησης του θέματος ψήφισαν οι Γώγου, Θεοδωρακόπουλος, Ασβεστάς, Κωνστάντος, Βαρσάμης, Κωνσταντόπουλος και Σοκορέλη, ενώ «λευκό» ψήφισε η κ. Τσεκούρα.

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του που όλοι οι παρόντες επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης (Μ. Γώγου, Π. Ασβεστάς και Δ. Κωνστάντος)  ήταν θετικοί. Ταυτοχρόνως, εξέφρασε τη λύπη του για την άρνηση της δημοτικής Αρχής να λειτουργήσει επιτέλους στα μεγάλα θέματα μέσα σε πνεύμα συνεργασίας και συνεννόησης.

«Το σχεδιαζόμενο έργο αφορά όλους μας, άρα αιρετοί και πολίτες πρέπει να προχωρήσουμε μαζί. Τα πράγματα δεν είναι απλά. Απορώ που δεν δέχτηκαν τη συζήτηση, τη διαπαραταξιακή επιτροπή και τη διαβούλευση με τους πολίτες. Πιστεύουν ότι θα αποφασίσουν μόνοι τους; Ειλικρινά λυπάμαι που ο δήμαρχος, με τις πράξεις του, αποδεικνύεται ότι είναι κατώτερος των περιστάσεων» τόνισε ο πρώην δήμαρχος Πεύκης, ο οποίος σε ένδειξη διαμαρτυρίας που η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν του επέτρεπε ούτε να σχολιάσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, αποχώρησε από τη συνεδρίαση.

Και η ανακοίνωση της παράταξης καταλήγει με το εξής υστερόγραφο: «Όπως φαίνεται και στο σχέδιο της επικαιροποίησης των ορίων μεταξύ του Δήμου μας και της Μεταμόρφωσης, που έγιναν τον Νοέμβριο του 2013, τα δυο τρίτα του κτηρίου ανήκουν στον Δήμο μας και το ένα τρίτο στη Μεταμόρφωση».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet