Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Συνέχεια αντιπαράθεσης για το θέμα της προϊσταμένης του 4ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου

0
406 Προβολές

Συνεχίζει την αντιπαράθεση με την Σχολική Επιτροπή Π.Ε. του Δήμου Αμαρουσίου ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου σχετικά με την καταγγελίας που είχε κάνει ο δεύτερος περί «απαράδεκτης συμπεριφοράς υπαλλήλων του Δήμου» σε βάρος της προϊστάμενης του 4ου Νηπιαγωγείου της πόλης.

Στη νέα ανακοίνωσή τους οι εκπαιδευτικοί αναφέρουν:

Απάντηση στην πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Π.Ε. του Δήμου Αμαρουσίου

Σε απάντηση όσων καταθέτει η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Π.Ε. Αμαρουσίου κ. Βλάχου-Σταματάκη Ελένη αναφορικά με την καταγγελία του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Αμαρουσίου για την ανάρμοστη και απαράδεκτη συμπεριφορά υπαλλήλων του Δήμου Αμαρουσίου σε βάρος της προϊσταμένης του 4ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου (έγγραφο με αρ. πρ. 66/6 – 2 – 2018 του Συλ. Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου) τονίζουμε τα εξής:

  1. Οι αποφάσεις του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Αμαρουσίου είναι αποφάσεις συλλογικού οργάνου και όχι του προέδρου του Δ.Σ.
  2. Η συγκεκριμένη καταγγελία εκδόθηκε ύστερα από σχετική ενημέρωση που είχε το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Αμαρουσίου από μέλος του (τη συνάδελφο προϊσταμένη του 4ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου), το οποίο ζήτησε την προστασία και παρέμβαση του συνδικαλιστικού της οργάνου.
  3. Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Αμαρουσίου έχει τονίσει κατ’ επανάληψη ότι το έργο της σχολικής επιτροπής Π.Ε. του Δήμου Αμαρουσίου διενεργείται απόλυτα σύννομα και με βάση τις κείμενες διατάξεις του νόμου σε ό,τι αφορά στην απόδοση των χρημάτων στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του Δήμου Αμαρουσίου και την εκτέλεση των έργων που πρέπει να γίνουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της σχολικής επιτροπής. Πώς θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά, άλλωστε, αφού τα χρήματα που διαχειρίζεται η Σχολική Επιτροπή Π.Ε. είναι χρήματα των φορολογούμενων πολιτών και έρχονται από τις πιστώσεις του ΥΠ.ΕΣ., του ΥΠΠΕΘ και των φόρων Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων (μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ), που πληρώνουμε όλοι μας;
  4. Ας αναρωτηθεί η κ. πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Π.Ε. του Δήμου Αμαρουσίου και η δημοτική Αρχή Αμαρουσίου γιατί κατά τη διάρκεια της θητείας του προηγούμενου προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Π.Ε. του Δήμου Αμαρουσίου (κ. Παπαδάκου Ν.) δεν εκδόθηκε ποτέ από το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Αμαρουσίου καμία καταγγελία σε βάρος του ή σε βάρος υπαλλήλων του Δήμου Αμαρουσίου που εμπλέκονταν με τη λειτουργία της Σχολικής Επιτροπής. Μήπως γιατί εκτός από κόπο, που σίγουρα καταβάλλει η κ. πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Π.Ε. του Δήμου Αμαρουσίου (και της το αναγνωρίζουμε), χρειάζεται και ο ανάλογος τρόπος στη διαχείριση των λειτουργιών της Σχολικής Επιτροπής Π.Ε. και των εκπαιδευτικών, με τους οποίους συναλλάσσεται η Σχολική Επιτροπή Π.Ε. και, όπως έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη, δεν είναι υπάλληλοι του Δήμου Αμαρουσίου, αλλά του ΥΠΠΕΘ;  
  5. Για όλα τα παραπάνω έχουμε ζητήσει εγγράφως, με αποστολή σχετικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς την κ. πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Π.Ε. Αμαρουσίου, συνάντηση και ακόμα περιμένουμε την απάντησή της για το πότε θα δεήσει να μας δεχτεί και να ακούσει όσα και εγγράφως καταθέτουμε.

Σε κάθε περίπτωση, το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Αμαρουσίου παραμένει σταθερά προσανατολισμένο στην οδό του καλόπιστου διαλόγου και της συνεργασίας με τους εμπλεκόμενους στη λειτουργία της Δημόσιας Εκπ/σης φορείς και αναμένει και από τους υπόλοιπους φορείς να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up