Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας από τον ΣΒΑΠ και τον Δήμο Βριλησσίων

0
232 Προβολές

Στο πλαίσιο του προγράμματος Κυκλοφοριακής Αγωγής, συνεχίζεται με ιδιαίτερη επιτυχία, για 5η συνεχόμενη χρονιά, η Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (από Δευτέρα 12/3 μέχρι Παρασκευή 16/3), που διοργανώνει ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ) σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και τον Δήμο Βριλησσίων.

Απώτερος σκοπός της δράσης αυτής είναι η έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων, για το μείζον θέμα της οδικής ασφάλειας και της κυκλοφοριακής αγωγής.

Αφίσα Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας στον Δήμο Βριλησσίων.

«Σε μια χώρα όπου τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν διαχρονικό πρόβλημα, με κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις, ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων έχει ξεκινήσει, εδώ και αρκετά χρόνια, ενημερωτικό πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για την πρόληψη ατυχημάτων και τη σωστή οδική συμπεριφορά» αναφέρει η ανακοίνωση των διοργανωτών.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει καθημερινές, ενημερωτικές ομιλίες από ειδικούς στα σχολεία του Δήμου Βριλησσίων, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν οι εξής ομιλίες:

  • Δευτέρα 12/3 στο 2ο Γυμνάσιο
  • Tρίτη 13/3 στο 3ο Δημοτικό
  • Τετάρτη 14/3 στο 2ο Λύκειο

Παράλληλα, θα γίνουν ομιλίες για τους δημότες, καθώς και για τους μαθητές από την Τροχαία. Το πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί με επιπλέον εκδηλώσεις από τους φορείς που δραστηριοποιούνται στον Δήμο και θα έχουν ως θέμα την οδική ασφάλεια.

Η κορύφωση της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας θα γίνει την Παρασκευή 16 Μαρτίου, από τις 8.30 με 13.00, στο ΤΥΠΕΤ του Δήμου Βριλησσίων, όπου θα βρίσκονται προσομοιωτές ανατροπής και πρόσκρουσης, με στόχο τη βιωματική εκπαίδευση των δημοτών και της μαθητικής κοινότητας.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up