Εκατοντάδες Ηρακλειώτες… 50+ «μυήθηκαν» στον ψηφιακό κόσμο
Κοινωνία

Εκατοντάδες Ηρακλειώτες… 50+ «μυήθηκαν» στον ψηφιακό κόσμο

Τους επαίνους επιτυχούς ολοκλήρωσης του εκπαιδευτικού κύκλου του προγράμματος «Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο» παρέλαβαν οι εκατοντάδες Ηρακλειώτες που παρακολούθησαν το προηγούμενο διάστημα τα σχετικά μαθήματα για να εξοικειωθούν στη χρήση έξυπνων κινητών τηλεφώνων και τάμπλετς και, έτσι, να εκσυγχρονίσουν τις καθημερινές ανάγκες επικοινωνίας, ενημέρωσης και εξυπηρέτησης.

Τα μαθήματα προσέφερε δωρεάν στους κατοίκους της πόλης ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής συμμετέχοντας στο πρόγραμμα που υλοποίησε η ΜΚΟ 50και Ελλάς με την υποστήριξη της Cosmote. Είχαν δε, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου, τόση επιτυχία και συμμετοχές που, όπως ανακοινώθηκε στο περιθώριο της γιορτής, θα συνεχιστούν άμεσα προκειμένου ακόμα περισσότεροι Ηρακλειώτες να μπορούν να τα παρακολουθήσουν.

Το πρόγραμμα απευθύνεται στους πολίτες που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα άνω των 50 ετών και επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με τη νέα τεχνολογία στο επίπεδο τηςαπλής, καθημερινής χρήσης. Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν πώς να χρησιμοποιούν τεχνολογίες  αφής, ίντερνετ, email,  μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φωτογραφική μηχανή, σημειώσεις, ημερολόγιο, ειδοποιήσεις και άλλες εφαρμογές που θα διευκολύνουν την καθημερινότητά τους.

Παρόντες στην εκδήλωση απονομής των επαίνων συμμετοχής ήταν εκπρόσωποι από όλους τους φορείς που συνεργάστηκαν για να υλοποιήσουν το πρόγραμμα.

«Είχαμε μια άψογη συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής. Οι αριθμοί τόσο των μαθημάτων, όσο και των πολιτών που τα παρακολούθησαν δικαιώνουν την προσπάθεια όλων όσων πίστεψαν σε αυτή την πρωτοβουλία», τόνισε παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της «Πρόσβασης στον Ψηφιακό Κόσμο» η δρ. Μυρτώ-Μαρία Ράγγα, διευθύνων σύμβουλος της 50και Ελλάς, έχοντας την επιστημονική εποπτεία του προγράμματος.

«Φέρνοντας την τεχνολογία στη ζωή των συμπολιτών μας δώσαμε νέες ευκαιρίες, ένα νέο τρόπο ζωής σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας», σχολίασε ο προϊστάμενος του τμήματος Community Relationsτου ομίλου Cosmote, Γιάννης Μήτσιος, ο οποίος, μάλιστα, επιφύλασσε μια έκπληξη για τους μαθητές του προγράμματος καθώς, σε μια προσφορά της Cosmote, παρείχε δωρεάν δύο τάμπλετ τα οποία δόθηκαν με κλήρωση ανάμεσα στους Ηρακλειώτες που ολοκλήρωσαν τα μαθήματα.

«Συνεργαζόμαστε με όλους εκείνους τους φορείς που στο πλαίσιο της κοινωνικής, εταιρικής ευθύνης μας βοηθούν να μεγιστοποιήσουμε τις υπηρεσίες προς τους πολίτες», τόνισε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Γιώργος Οικονομίδης.

Νίκος Μπάμπαλος: Ίσες ευκαιρίες σε όλους απέναντι στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, υπογράμμισε: «Με το πρόγραμμα της Πρόσβασης στον Ψηφιακό Κόσμο δώσαμε την ευκαιρία σε συμπολίτες μας ηλικίας 50 έτων και άνω, που δεν ήταν εξοικειωμένοι με τα σύγχρονα εργαλεία επικοινωνίας, να μάθουν να χρησιμοποιούν τάμπλετ και έξυπνα κινητά, να ζήσουν πραγματικά στην εποχή τους». Ακολούθως ο δήμαρχος συμπλήρωσε ότι: «Γιατί, πλέον οι απαιτήσεις της καθημερινότητας γίνονται ευκολότερες με την χρήση της τεχνολογίας και πρέπει να δώσουμε σε όλους ίσες ευκαιρίες για πρόσβαση σε αυτήν. Για αυτό και το πρόγραμμα συνεχίζεται και φέτος για να μπορέσουν να το παρακολουθήσουν ακόμα περισσότεροι Ηρακλειώτες».

Από Τετάρτη 7 Μαρτίου οι νέες εγγραφές

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τους επόμενους κύκλους μαθημάτων μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή από την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018 οπότε ξεκινούν οι νέες εγγραφές. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, ενώ λειτουργούν πρωινά και απογευματινά τμήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές,οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικώς με την 50και Ελλάς καθημερινά 9:00 – 21:00 στον αριθμό τηλεφώνου 210 6249300.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet