Εργαστήριο επαγγελματικής συμβουλευτικής στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών
Κοινωνία

Εργαστήριο επαγγελματικής συμβουλευτικής στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Χαλανδρίου, σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Χαλανδρίου και το Εξειδικευμένο Κέντρο Προώθησης στην Απασχόληση (ΕΚΠΑ Αθήνας) του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ διοργανώνει βιωματικό εργαστήριο επαγγελματικής συμβουλευτικής την Πέμπτη 8 Μαρτίου, από τις 9:30 έως τις 12:30 στον χώρο του Συμβουλευτικού Κέντρου (Στρ. Αλ. Παπάγου 7, Χαλάνδρι).

Το εργαστήριο έχει θέμα «Διαμορφώνοντας ένα πλάνο αναζήτησης εργασίας» και απευθύνεται σε ωφελούμενες του Συμβουλευτικού Κέντρου και της Κοινωνικής Υπηρεσίας. Στόχος είναιμ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, να αναδειχθούν οι τρόποι και τα πεδία που θα βοηθήσουν τις ωφελούμενες στην ένταξη στην αγορά εργασίας ή στον επανασχεδιασμό της σταδιοδρομίας τους, με έμφαση στη γνώση του επαγγελματικού τους εαυτού και στη βαθύτερη κατανόηση των παραμέτρων για τη χάραξη ενός εργασιακού πλάνου.

Σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, σε ανακοίνωση του Δήμου Χαλανδρίου σημειώνεται:

8 Μαρτίου 1857… Οι εργάτριες των εργοστασίων υφαντουργίας και ιματισμού στη Νέα Υόρκη ξεσηκώνονται σε διαμαρτυρία ενάντια στις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας και στον χαμηλό μισθό. Η μέρα αυτή αποτελεί απαρχή και ορόσημο των αγώνων για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των γυναικών και καθιερώνεται ως ημέρα γιορτής και μνήμης.

8 Μαρτίου 2018… Η θέση των γυναικών στην κοινωνία έχει βελτιωθεί σε αυτά τα 165 χρόνια: δικαίωμα ψήφου, καλύτερες συνθήκες εργασίας και περισσότερα δικαιώματα αποτελούν σημαντικές κατακτήσεις του γυναικείου φύλου. Ωστόσο, οι γυναίκες σήμερα εξακολουθούν να βιώνουν έμφυλη βία και διακρίσεις λόγω του φύλου τους και να στερούνται βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, όπως την ισότιμη συμμετοχή στην εργασία. Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, οι γυναίκες έχουν χαμηλότερα ποσοστά απασχόλησης και χαμηλότερες αποδοχές από τους άνδρες, υπερεκπροσωπούνται σε θέσεις χαμηλού κύρους και μερικής απασχόλησης, ενώ παράλληλα υποεκπροσωπούνται σε θέσεις διοίκησης και εποπτείας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet