Μήνυμα προέδρου ΚΕΔΕ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
Αυτοδιοίκηση

Μήνυμα προέδρου ΚΕΔΕ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, σε μήνυμά του τονίζει τα εξής:

Σήμερα τιμάμε τη Γυναίκα μάνα, σύντροφο, κόρη, εργαζόμενη, η παρουσία της οποίας σε συνδυασμό με την προσωπικότητα και το έργο της, αποτελούν σταθερό σημείο αναφοράς στην οικογένεια, στην κοινωνία, στους εργασιακούς χώρους και στην πολιτική.

Οφείλουμε όλοι να αναγνωρίσουμε έμπρακτα τις δυσκολίες της πολυπλοκότητας του ρόλου της και να μην μένουμε μόνο σε επετειακές ευχές χωρίς αντίκρισμα.

Στη σημερινή κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που διέρχεται η χώρα μας, η θέση της γυναίκας είναι ακόμα πιο δύσκολη, καθώς καλείται να ανταποκριθεί σε όλους της τους ρόλους, σε ένα δύσκολο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον.

Ουσιαστική εκδήλωση τιμής και αναγνώρισης για την αμέριστη προσφορά της είναι να συνεχίσουμε να διεκδικούμε την προώθηση πολιτικών ισότητας που θα συμβάλλουν στη στήριξη της γυναίκας στην προσωπική και οικογενειακή ζωή, στην εργασία, στην κοινωνία, στη συμμετοχή της στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, θεωρεί ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως η εγγύτερη στον πολίτη βαθμίδα διακυβέρνησης, αλλά και ως ο βασικός φορέας πολιτικής και παροχής υπηρεσιών στους πολίτες, μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προώθηση της ισότητας των δύο φύλων.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα εργαστούμε για την καταπολέμηση της διαιώνισης και αναπαραγωγής των ανισοτήτων, την άρση των στερεοτυπικών έμφυλων αντιλήψεων και την προώθηση μιας δημοκρατικής κοινωνίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet