Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Στο 6ο Συνέδριο για τις Έξυπνες Πόλεις η παράταξη Αγία Παρασκευή η Πόλη μας

0
295 Προβολές

Στο 6ο Συνέδριο για τις Έξυπνες Πόλεις, που διεξήχθη σήμερα, Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018, στο Μαρούσι συμμετείχε ο επικεφαλής Βασίλης Ζορμπάς και στελέχη της δημοτικής παράταξης Αγία Παρασκευή η Πόλη μας.

Αναφορικά με τη συμμετοχή αυτή, σε ανακοίνωση της παράταξης σημειώνεται:

Σχεδιάζουμε το μέλλον

Η παράταξή μας πρόσφατα δημοσιοποίησε τη δέσμευσή της ότι η πρώτη της ενέργεια αμέσως όταν αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου, εφ΄ όσον οι δημότες μας εμπιστευθούν και πάλι, είναι η μετατροπή της πόλης μας σε ψηφιακή «έξυπνη πόλη». Η ενέργεια αυτή θα έχει σαν αποτέλεσμα την απλούστευση των λειτουργιών του Δήμου, των οποίων το κόστος θα μειωθεί κάθετα και τη διευκόλυνση των πολιτών, με συνέπεια την εξοικονόμηση πόρων προς όφελος του Δήμου.

Παρ΄ ότι τις προτάσεις μας αυτές είχαν επεξεργασθεί και μελετήσει οι αρμόδιες Επιτροπές Εργασίας της παράταξης, για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν παραμένουμε σ΄ αυτό. Για τον λόγο αυτό, ο επικεφαλής μας Βασίλης Ζορμπάς και ο συντονιστής της Επιτροπής Εργασίας για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και τη Διαφάνεια, Θανάσης Μπαλάσκας, εγγράφηκαν και παρακολούθησαν ως σύνεδροι το «6ο Συνέδριο για τις Έξυπνες Πόλεις», που πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαρτίου 2018 στο Συνεδριακό Κέντρο «ΔΑΪΣ», στο Μαρούσι. Αντλήθηκαν και καταγράφηκαν νεώτερες πληροφορίες για τις εξελίξεις, που θα τις ενσωματώσουμε στο πρόγραμμά μας. Παράλληλα, σε διάλειμμα του Συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση – συζήτηση του επικεφαλής μας Βασίλη Ζορμπά, του συντονιστή της Επιτροπής Εργασίας για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, Θανάση Μπαλάσκα, του μέλους της ίδιας Επιτροπής Θοδωρή Μπουρλιάσκου και των συντονιστών των Επιτροπών Διοίκησης και Αθλητικών Υποδομών και Προγραμμάτων Αθλητισμού, Αντώνη Νάτσικα και Βασίλη Σάρκουλα αντίστοιχα, με τον Δημήτρη Παπαστεργίου, δήμαρχο του πρωτοπόρου στα θέματα αυτά Δήμου Τρικάλων. Κατά τη συζήτηση, αναπτύχθηκαν διάφορα θέματα και ανταλλάχθηκαν απόψεις. Συμφωνήθηκε και προγραμματίζεται μάλιστα, η επίσκεψη του επικεφαλής  και στελεχών μας στον Δήμο Τρικάλων, στο άμεσο μέλλον, για την επιτόπια μελέτη των ήδη λειτουργούντων, στον Δήμο αυτό, συστημάτων.

Η παράταξή μας αποδεικνύει καθημερινά, με τις προτάσεις της και τη στάση της, ότι δίνει σημασία στην ουσία και όχι στα «θεάματα» και στις εκδηλώσεις εντυπωσιασμού που τίποτε πραγματικό δεν προσφέρουν στους δημότες. Όπως έχει αποδείξει και την αποτελεσματικότητά της, με τα μεγάλα έργα που πραγματοποιήθηκαν τα τρία περίπου χρόνια που άσκησε τη διοίκηση του Δήμου.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up