Συνελήφθησαν δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή στον Έβρο
Πολιτική

Συνελήφθησαν δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή στον Έβρο

Δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι, ηλικίας 31 και 33 ετών, οι οποίοι δήλωσαν ότι εργάζονται στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD, συνελήφθησαν περί τις 16:30 το απόγευμα της Παρασκευής στην απαγορευμένη Ζώνης Ασφάλειας Προκάλυψης  του χωριού Πραγγί, στο Διδυμότειχο.

Οι συλληφθέντες, που εντοπίστηκαν να κινούνται σε περιοχή που απαιτείται ειδική άδεια από την XVI Μεραρχία Πεζικού, κρατούνται στο Α.Τ. Διδυμοτείχου και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα το πρωί του Σαββάτου. Κατά την προανάκριση δήλωσαν ότι εργάζονται για το ARD και βρέθηκαν στην περιοχή του Έβρου κάνοντας ρεπορτάζ για τους Τούρκους που επιστρέφουν από τη Γερμανία στην πατρίδα τους, κρυφά μέσω του ποταμού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει κινητοποίηση τόσο του Μέσου που εργάζονται, όσο και της γερμανικής πρεσβείας, επιβεβαιώνοντας στις τοπικές Αρχές την ιδιότητά τους.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. χαμηλώνουν τους τόνους, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για δημοσιογράφους που έχουν πραγματοποιήσει και στο παρελθόν ρεπορτάζ για το Μεταναστευτικό στον Έβρο και ότι η δικαστική διαδικασία θα είναι τυπική.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet