«Είσαι νεκρός», φώναξε ο Ιβάν Σαββίδης στον διαιτητή – Έκλεισε το «φ.α.» με 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ
Αθλητισμός

«Είσαι νεκρός», φώναξε ο Ιβάν Σαββίδης στον διαιτητή – Έκλεισε το «φ.α.» με 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ

Ο διαιτητής Γιώργος Κομίνης αποφάσισε να «κλείσει» το ματς, αναγράφοντας στο φύλλο αγώνα, ότι τέλειωσε με 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ, κάτι που σημαίνει ότι τελικά μέτρησε το γκολ που είχε ακυρώσει στο γήπεδο!  Η απόφαση για να μετρήσει το γκολ ελήφθη όπως φαίνεται στα αποδυτήρια. Η ΑΕΚ είχε ξεκαθαρίσει ότι σε «κλίμα τρομοκρατίας» δεν πρόκειται να μπει στο γήπεδο για να αγωνιστεί, προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια των ποδοσφαιριστών της.

Ο Κομίνης, σύμφωνα με την ΑΕΚ, αναφέρει ότι προχώρησε στη διακοπή του αγώνα λόγω της εισβολής του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο. Δύο ώρες αργότερα ζήτησε από τις δύο ομάδες να βγουν στον αγωνιστικό χώρο για να ολοκληρωθεί το παιχνίδι, όμως από την Ένωση τόνιζαν ότι δεν ήταν δυνατό να παίξουν ποδόσφαιρο με τις συνθήκες που επικρατούσαν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μπάλα με όπλα δεν παίζουμε».

Όλα αυτά, σχεδόν δύο ώρες μετά την προσωρινή διακοπή, όταν ο Κομίνης (αρχικά) ακύρωσε σωστά γκολ που σημείωσε ο ΠΑΟΚ στο 90′ και επικράτησε χάος.

Ο Ιβάν Σαββίδης μπήκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο με απειλητικές διαθέσεις προς τον διαιτητή και ζητούσε από την ομάδα του να φύγει από το γήπεδο. O πρόεδρος του ΠΑΟΚ έκανε χαρακτηριστικές κινήσεις με τα χέρια, ενώ προσπάθησε να πλησιάσει τον διαιτητή Κομίνη και υπήρξε μεγάλη ένταση. Όπως φάνηκε στην τηλεόραση, ο Βιεϊρίνια που ακολουθούσε τον Ιβάν Σαββίδη του έδειχνε πως δεν πρέπει να αποχωρήσει η ομάδα. Μαζί με τον Ιβάν Σαββίδη εισέβαλε στο γήπεδο και ο Λούμπος Μίχελ, ο οποίος φάνηκε να πλησιάζει τον Κομίνη και να του λέει κάτι. Σύμφωνα λοιπόν με αυτά που λένε οι άνθρωποι της ΑΕΚ την ώρα που ο Ιβάν Σαββίδης μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, κατευθυνόμενος προς τον Κομίνη, του φώναξε «Είσαι νεκρός»!

Οι πληροφορίες λένε ότι ασκήθηκαν τρομακτικές πιέσεις στον Κομίνη να μετρήσει το γκολ στα αποδυτήρια, κάτι που τελικά έγινε. Γκολ που, όπως φάνηκε και από την τηλεοπτική μετάδοση, έχει ακυρώσει.

Η αποχώρηση

Το διαιτητικό τρίο αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο, ενώ οι παίκτες των δύο ομάδων παρέμειναν για αρκετή ώρα σε αυτόν και οι αψιμαχίες ήταν πολλές. Στη συνέχεια αποχώρησαν και οι ποδοσφαιριστές.

Ο Κομίνης ενημέρωσε ότι βασική προυπόθεση για να ολοκληρωθεί ο αγώνας είναι να αδειάσει ο αγωνιστικός χώρος από αυτούς που δεν πρέπει να είναι εκεί.

Τι συνέβη στο 90′ : Από εκτέλεση κόρνερ του Μπίσεσβαρ, ο Βαρέλα με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Μαουρίτσιο που συμμετέχει στη φάση και επηρεάζει, βρίσκεται σε θέση οφσάιντ. Έτσι, ο βοηθός Κωνσταντίνος Ποντίκης σωστά υπέδειξε στον Κομίνη την παράβαση και το γκολ ακυρώθηκε.

Στην ΑΕΚ έλεγαν ότι φραστική επίθεση από τον Ιβάν Σαββίδη δέχτηκε και ο Βασίλης Δημητριάδης, ενώ ανάλογη κίνηση προς τον Νίκο Λυμπερόπουλο έγινε από τον Λούμπος Μίχελ. Παράλληλα, από την ΑΕΚ μιλούν για κλίμα τρομοκρατίας και μέσα στη φυσούνα.

Ο Λυμπερόπουλος μάλιστα συζητούσε με παίκτες του ΠΑΟΚ για τη φάση του γκολ που ακυρώθηκε. «Νικήστε, αλλά όχι έτσι. Είναι οφσάιντ, επηρεάζει τη φάση» τους είπε.

Η ΑΕΚ ξεκαθάρισε επίσημα από το γραφείο Τύπου της ότι «με αυτές τις συνθήκες τρομοκρατίας η ΑΕΚ δεν μπαίνει να παίξει».

Ο Μηνάς Λυσσάνδρου είναι στα αποδυτήρια με τον διαιτητή Κομίνη και άλλους φυσικά παράγοντες και του ΠΑΟΚ, όπως ο Μάκης Γκαγκάτσης και αναμένεται η τελική απόφαση.

Σύμφωνα πάντως με τα όσα μετέφεραν οι ρεπόρτερ της Nova, που βρέθηκαν στα αποδυτήρια του γηπέδου, ο Κομίνης μίλησε με τους αρχηγούς των δύο ομάδων, Βιεϊρίνια και Σιμόες. Ο Κομίνης φέρεται να έχει πει «θα βγούμε στον αγωνιστικό χώρο και θα σας ενημερώσω για την απόφασή μου».

Επεισόδια σημειώθηκαν στον χώρο εκτός των αποδυτηρίων του γηπέδου, καθώς υπήρξαν συμπλοκές μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ και των ΜΑΤ. Η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική λόγω της χρήσης χημικών.

Απειλή Βασιλειάδη για διακοπή πρωταθλήματος

Εν τω μεταξύ, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, τοποθετήθηκε επίσημα για όσα έγιναν στην Τούμπα με δήλωση του που κάνει λόγο για γενναίες αποφάσεις που πρέπει να παρθούν ώστε να εκλείψουν ακραία φαινόμενα όπως αυτά που είδαμε στην Τούμπα, με παράγοντες να μπαίνουν οπλοφορώντας στο γήπεδο.

Ο κ. Βασιλειάδης αφήνει ανοικτό και το ενδεχόμενο της διακοπής του πρωταθλήματος, μετά από συνεννόηση με την UEFA, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Οι σημερινές εικόνες πληγώνουν πρώτα από όλα τους φίλους του ΠΑΟΚ και κατ’ επέκταση όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου. Εικόνες όπου παράγοντες μπαίνουν οπλοφορώντας στους αγωνιστικούς χώρους μας γυρνούν πολλά χρόνια πίσω. Τέτοιου είδους ακραία φαινόμενα απαιτούν γενναίες αποφάσεις.

»Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια εξυγίανσης του ποδοσφαίρου απέναντι σε πανίσχυρους αντιπάλους και κατεστημένα κυκλώματα. Και φέτος, μετά από χρόνια, είχαμε το πιο συναρπαστικό και πιο δίκαιο πρωτάθλημα.

»Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να μας εκτρέψει από τον στόχο μας, ακόμη κι αν χρειαστεί, σε συνεννόηση με την UEFA, να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις».

Πηγή: tanea.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet