Παραδοσιακή «Ρεβυθάδα» και φέτος στην Κεραμική Αμαρουσίου
Κοινωνία

Παραδοσιακή «Ρεβυθάδα» και φέτος στην Κεραμική Αμαρουσίου

Η καθιερωμένη παραδοσιακή «Ρεβυθάδα» του Συνεταιρισμού Αγγειοπλαστών Κεραμιστών Αμαρουσίου, με την οποία έπεσε η αυλαία της 55ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής, πραγματοποιήθηκε παρουσία του δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, και πλήθους κεραμιστών και φίλων της κεραμικής τέχνης,

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου.

Ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, συνεχάρη τους κεραμίστες που κρατούν άσβεστη την πανάρχαια τέχνη της κεραμικής στο Μαρούσι, εκφράζοντας τη βούληση το Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής να συνεχίσει να αποτελεί σημείο αναφοράς της πολιτιστικής κληρονομίας για την πόλη του Αμαρουσίου.

«Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους κεραμίστες μας, που με αγάπη και μεράκι συνεχίζουν, αλλά και εξελίσσουν την κεραμική τέχνη, που είναι η ιστορία μας, είναι το Μαρούσι μας. Ο ιδιαίτερος αυτός χώρος, το Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής, θα παραμείνει για πάντα στην Κεραμική και στον Δήμο Αμαρουσίου, καθώς είναι συνυφασμένος με την ιστορία και την πολιτιστική μας κληρονομιά. Θα συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις να στηρίζω τους κεραμίστες και την κεραμική τέχνη, ως αναπόσπαστο μέρος του ελληνικού πολιτισμού και της πόλης» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Πατούλης.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών, Νικόλαος Βαλλάτος, καλωσορίζοντας τους παριστάμενους μίλησε για τη μεγάλη επιτυχία της 55ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής και ευχαρίστησε θερμά τον Δήμο Αμαρουσίου και προσωπικά τον δήμαρχο Γιώργο Πατούλη για τη στήριξή του.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο κρατικό ΙΕΚ Κεραμικής που λειτουργεί από φέτος στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής στο Μαρούσι, στο οποίο, όπως υπογράμμισε, οι μεταλυκειακοί σπουδαστές με την αποφοίτησή τους θα έχουν όλα τα εφόδια για να εξελιχθούν στη νέα γενιά κεραμιστών.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο δήμαρχος Αμαρουσίου και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών βράβευσαν με τιμητικές πλακέτες, για την προσφορά τους στην Κεραμική στο Μαρούσι, τους  παλαίμαχους αγγειοπλάστες κεραμίστες κ.κ. Χαράλαμπο Ηλιάκη, Πανώριο Ζερβό και Ιωάννη Τούντα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, καθώς, επίσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, Παναγιώτης Βραχνός, οι αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Επαμεινώναδας Γαρδέλης, Ρένα Χαλιώτη, Βασίλης Κόκκαλης, Κωνσταντίνος Ρώτας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ, Νικόλαος Πέππας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Δημήτρης Σμυρνής, Δημήτρης Καρλαύτης, Ελένη Βλάχου-Σταματάκη, Πέτρος Κόνιαρης, Λευτέρης Μαγιάκης, Κατερίνα Ψάλτη, Ηλίας Γιαννακάκος, Μαίρη Καρανάσιου και ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος.

Μετά το σερβίρισμα της «Ρεβυθάδας», υπό τους ήχους παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής, ακολούθησε χορός με τη συμμετοχή των παρισταμένων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet