Πολίτες και σύλλογοι κέρδισαν τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της κεραίας στην οδό Σχολείου 11
Κοινωνία

Πολίτες και σύλλογοι κέρδισαν τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της κεραίας στην οδό Σχολείου 11

Πολίτες και σύλλογοι κέρδισαν τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της κεραίας στην οδό Σχολείου 11, στον Δήμο Αγίας Παρασκευής.

Ειδικότερα, να διακόψει τη λειτουργία και να απομακρύνει τα μηχανήματα και εξαρτήματα της κεραίας που έχει τοποθετήσει στο κτήριο του ΟΤΕ της οδού Σχολείου 11, στην Αγία Παρασκευή, είναι υποχρεωμένη η  COSMOTE, μετά την 1082/2018 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Με την απόφαση αυτή, όπως μας ενημερώνει ο Δήμος, απορρίφθηκε  η αίτηση της εταιρείας να ανακληθεί η απόφαση  4292/2017 του Μονομελούς Πρωτοδικείου, με την οποία έγινε δεκτή η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων 15 κατοίκων Αγίας Παρασκευής, όπως και των Συλλόγων Γονέων του 1ου και 8ου Δημοτικών Σχολείων.

Η απόφαση ισχύει μέχρι την έκδοση τελεσίδικης απόφασης επί της κύριας αγωγής για απομάκρυνση της κεραίας.

Η κεραία βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από σπίτια, όπως και από τα δύο προαναφερόμενα σχολεία και επίσης από το 9ο Νηπιαγωγείο και, σύμφωνα με μετρήσεις, εκπέμπει ακτινοβολία ιδιαίτερα επιβαρυντική για την υγεία των περιοίκων και των παιδιών.

Με παρόντα τον δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Σταθόπουλο, ο οποίος εξετάσθηκε από το Δικαστήριο, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής άσκησε, με δικηγόρο της Νομικής Υπηρεσίας του, πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των πολιτών και των συλλόγων.

Ο δήμαρχος ευχαριστεί και συγχαίρει τους συμπολίτες και τους Συλλόγους Γονέων που, με τον αγώνα τους, συνέβαλαν αποφασιστικά σε αυτή την επιτυχία και τους διαβεβαιώνει ότι ο Δήμος θα συνεχίσει, όπως κάνει έμπρακτα από την πρώτη στιγμή, να βρίσκεται στο πλευρό τους, με όποιες ενέργειες απαιτηθούν για την εφαρμογή της προαναφερόμενης απόφασης και την οριστική δικαίωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet