Πάνω από 300 αθλητές & σωματεία τιμήθηκαν στη «Γιορτή του Αθλητή» Δήμου Κηφισιάς
Αθλητισμός

Πάνω από 300 αθλητές & σωματεία τιμήθηκαν στη «Γιορτή του Αθλητή» Δήμου Κηφισιάς

Η «Γιορτή του Αθλητή» πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018 στο Politia Tennis Club σε διοργάνωση του Δήμου Κηφισιάς.

Η εκδήλωση απονομής βραβείων «Γιορτή του Αθλητή» πραγματοποιήθηκε, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου, «ως έμπρακτη απόδειξη ότι ο Δήμος ξέρει να τιμά τους ανθρώπους του αθλητισμού που αγωνίστηκαν και διακρίθηκαν σε στάδια και σε κάθε αθλητικό χώρο». Τιμήθηκαν, σύμφωνα με τον Δήμο, πάνω από 300 αθλητές και σωματεία.

Τη βραδιά Αθλητισμού για τον Δήμο Κηφισιάς έκανε ακόμα πιο λαμπερή η Ολυμπιονίκης της Βαρκελώνης Βούλα Πατουλίδου, η οποία ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του δημάρχου Κηφισιάς ταξίδεψε από τη Θεσσαλονίκη στην Κηφισιά ειδικά για τη «Γιορτή του Αθλητή». Η ομιλία της στην εκδήλωση με τίτλο «Σπάζοντας το φράγμα του δεν μπορώ» ήταν εξαιρετική και πραγματικά μέσα από την περιγραφή της προσωπικής της ιστορίας, ανέδειξε άγνωστες πτυχές της αθλητικής της ζωής προτρέποντας να μην εγκαταλείπει ποτέ κανείς το όνειρο και την προσπάθεια.

Σημαντική ήταν και η παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), Σπύρου Καπράλου, αλλά και η παρουσίαση της εκδήλωσης από τον αθλητικογράφο Αντώνη Πανούτσο.

Πραγματικά συγκινητική ήταν η παρουσία των νεαρών αθλητριών και αθλητών που διακρίθηκαν με τις αθλητικές επιδόσεις τους κατά την αγωνιστική περίοδο 2016-2017. Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου, «βραβεύτηκαν στον τόπο τους, τον Δήμο Κηφισιάς, ο οποίος αναγνώρισε έμπρακτα τις διακρίσεις τους».

Ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, χαιρέτισε και υποδέχτηκε τους παρευρισκόμενους και συνομίλησε με τους αθλητές και τους επίσημους προσκεκλημένους. «Η αίθουσα απόψε είναι γεμάτη προσωπικότητες της αθλητικής οικογένειας, που έχουν τον έπαινο και τις ευχές μας για ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις» τόνισε ο κ. Θωμάκος ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάδειξη του ολυμπιακού και οικουμενικού αθλητισμού από τον Δημήτριο Βικέλα, το όνομα του οποίου φέρει ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς.

Στην ομιλία του επεσήμανε, επίσης. ότι ο Δήμος είναι μία αθλητούπολη, το οποίο αποδεικνύεται από τον τρόπο ζωής και άθλησης των πολιτών, αλλά και από τη μεγάλη ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού που προσφέρει διακρίσεις σε ατομικά και σε ομαδικά αθλήματα. Στα ομαδικά αθλήματα υπάρχουν εννέα ομάδες που συμμετέχουν σε εθνικά πρωταθλήματα, ενώ την προηγούμενη χρονιά έξι ομάδες ανέβηκαν κατηγορία, 2η θέση πανελληνίως κατέκτησε ο ΓΣΚ στον κλασικό αθλητισμό, 5η θέση ο ΑΟΠΚ στο πρωτάθλημα Volleyleague, ενώ σημαντικές ήταν οι πανελλήνιες διακρίσεις των αθλητών.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος για την παροχή νέων εγκαταστάσεων στους αθλητές του Δήμου και συγκεκριμένα ανέφερε τα:

  • Ταρτάν Ζηρινείου: Το Φθινόπωρο του 2014, τρεις μήνες στη διοίκηση του Δήμου, εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση για την αντικατάσταση του φθαρμένου τάπητα του Ζηρινείου. Διεξήχθη διαγωνισμός, σημειώθηκαν καθυστερήσεις λόγω των γραφειοκρατικών περιπετειών και των καθυστερήσεων εργολάβων που φαίνεται να φτάνουν στο τέλος τους. 
  • Προπονητήρια σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη: Αποφασίστηκε η ενιαία δημοπράτηση μελετών και των τριών Προπονητηρίων, το Μάιο του 2018.
  • Αθλητικό Συγκρότημα Κάτω Κηφισιάς: Το έργο που παρελήφθη ήταν μακέτες και σε σύντομο χρόνο υλοποιήθηκαν οι έξι απαραίτητες μελέτες. Επί ενάμιση χρόνο αγωνιζόμαστε για την απαραίτητη τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου στην περιοχή «Τρίγωνο Φραγκοπούλου» και αναζητούμε τρόπο μέσω του αρμόδιου Υπουργείου,  για την έκδοση οικοδομικής άδειας.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, τόνισε ότι «ο αθλητισμός είναι θέμα μεγάλης προτεραιότητας για τον Δήμο μας και όλοι μας εργαζόμαστε με συνέπεια και ευθύνη προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας», Αχιλλέας Κουρέπης, αναφέρθηκε στη διαρκή προσπάθεια που κάνει ο Δήμος προκειμένου οι αθλητές να αθλούνται σε καλές και ασφαλείς συνθήκες, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια διαρκή προσπάθεια, καθώς, όπως είπε, οι εγκαταστάσεις είναι παλιές και η συντήρηση τους δύσκολη. Επίσης, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία που δίνεται στον μαζικό αθλητισμό μέσω και των πλούσιων αθλητικών προγραμμάτων του Δήμου, στα οποία συμμετέχουν, όπως τονίζει ο Δήμος, πάνω από 2.500 πολίτες.

Τα θεσπισμένα ειδικά βραβεία απονεμήθηκαν:

  • Στον Σπύρο Καπράλο, πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ως άξιο εκπρόσωπο του ελληνικού αθλητισμού και συνεχιστή της Ολυμπιακής ιδέας.
  • Στον Νίκο Νεσιάδη, μέλος της χρυσής Ομάδας Μπάσκετ της ΑΕΚ για τα 50 χρόνια από το 1968.
  • Βραβείο «Αντώνης Τζίκας» στον Δημήτρη Μανωλόπουλο για την πολυετή και πολύτιμη προσφορά του στην Ομάδα Μπάσκετ του Πανερυθραϊκού.
  • Βραβείο «Σάκης Μάναρης» στον Στέφανο Μπίρδα για την πολυετή προσφορά του ως προπονητής και τεχνικός διευθυντής στην Ομάδα Μπάσκετ της ΑΕΝΚ.
  • Βραβείο «Δημήτριος Βικέλας» στον Εμμανουήλ Καραλή για τις σπουδαίες αθλητικές επιδόσεις του. 5,80 στο άλμα επί κοντώ.
  • Στη Βούλα Πατουλίδου, πρώτη Ελληνίδα Χρυσή Ολυμπιονίκη που έχει χαρίσει τόσες δυνατές αθλητικές στιγμές.
  • Στον Λευτέρη Παρασκευά για τις σημαντικές αθλητικές επιδόσεις του στην κάλυψη υπεραποστάσεων, αλλά και το φιλανθρωπικό του έργο μέσω των συμμετοχών του στους Αγώνες.
  • Στη Νίκη Βάρσου αθλήτρια της Χρονιάς του Δήμου Κηφισιάς Πρώτη Πανελληνιονίκη στο Αεροβόλο Τυφέκιο Γυναικών.
  • Στον Μιχάλη Δράκο αθλητή της Χρονιάς του Δήμου Κηφισιάς Πρώτο Πανελληνιονίκη στο Αεροβόλο Τυφέκιο Εφήβων για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.
  • Στον Σπύρο Χουντουμάδη προπονητή της Χρονιάς του Δήμου Κηφισιάς γιατί ανέβασε την Ομάδα Βόλεϊ Γυναικών του ΓΣΚ «Ο Ηρακλής» στην Α1 Εθνική Κατηγορία.

Βραβεύτηκαν  τα σωματεία του Δήμου Κηφισιάς που σημείωσαν άνοδο και πανελλήνιες νίκες:

  • Γ.Σ. «Ο Ηρακλής» Κορασίδες: 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.
  • Γ.Σ. «Ο Ηρακλής» Γυναίκες: Άνοδος στην Α1 Εθνική Κατηγορία.
  • ΖΑΟΝ Βόλεϊ: Άνοδος στη νεοσύστατη Preleague.
  • ΖΑΟΝ Μπάσκετ: Άνοδος στη Β΄ ΕΣΚΑ.
  • Αθηνά ΄90: Κυπελλούχος Ελλάδος.
  • ΑΟΠΚ: 5η θέση στο Πρωτάθλημα Volleyleague & Finalist του Κυπέλλου Ελλάδος.
  • ΑΜΕΣ:  Άνοδος στη Β΄ Εθνική Κατηγορία – Σκάκι.
  • Γυμναστικός Σύλλογος Κηφισιάς για την κατάκτηση της 2ης θέσης στην πανελλήνια κατάταξη των Σωματείων Κλασικού Αθλητισμού.

Τιμητικές πλακέτες έλαβαν όλα τα αθλητικά σωματεία του Δήμου:

Αθλητικός όμιλος Ολυμπιάδα Κηφισιάς «ΕΟΚΑ», ΑΟΚ, ΑΟΠ, ΑΟΧ «Υμηττός», Α.Σ. Κηφισιά 2010, Α.Ο. Εκάλης, ΑΕΝΚ, Α.Σ. «Οδυσσεύς» Κηφισιάς , Α.Ο. Νίκανδρος, Αθλητικός Σύλλογος «Οδυσσέας» Βορείων Προαστίων, Α.Σ. Λεοντικός Κηφισιάς, ΑΟΝΝΝΕ Αμαζόνες, ΕΑΣΟ -Agis, Κηφισιά Α.Ε., Πανερυθραϊκός Α.Σ., Πανερυθραϊκός Α.Σ. Τμήμα Μπάσκετ, Πανερυθραϊκός Α.Σ. Τμήμα Βόλεϊ, Πανερυθραϊκός FC, Σ.Ο. Στρατηγική Υπεροχή Κηφισιάς, ZEN Martial Arts Νέας Ερυθραίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, επίσης , οι βουλευτές Ελένη ΑυλωνίτουΆννα Καραμανλή και Γρηγόρης Ψαριανός, οι πρώην υπουργοί Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και Θεόδωρος Κασσίμης, o απόγονος της οικογένειας Βικέλα Ιωάννης Βικέλας, ο αντιπρόεδρος ΝΠΔΔ «Δ. Βικέλας», Νικήτας Κόκκαλης, οι αντιδήμαρχοι Ζέτη Κασσιμάτη, Παντελής Παπανικολόπουλος, Δήμητρης Λιανός, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ευάγγελος Αυλήτης, Γιάννης Παντελεάκης, Μαρία-Χριστίνα Τσιάμα, Πόλυ Αστερίου, Χρήστος Καλός, Γιώργος Παπαδόπουλος, Αντώνης Μπιτζάνης, το μέλος της Ομάδας Μπάσκετ της ΑΕΚ (1968) Νίκος Νεσιάδης, ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής Ντέιβιντ Στεργάκος, ο παλαίμαχος διεθνής διαιτητής καλαθοσφαίρισης και πρώηνγενικός γραμματέας Αθλητισμού Σταύρος Δουβής, ο πρώην αθλητής του βάδην Άρης Καραγεώργος, ο πρώην πρωταθλητής του ακοντισμού Ανδρέας Καπώνης, ο τεχνικός σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ Χρύσανθος Καρούζος, τα μέλη του Δ.Σ. «Δ. Βικέλας» Κατερίνα Κροντηρά, Ρόζα Κουτσούκου, Μαντώ Τουλή, Αγγελική Βαλασοπούλου, Τάκης Οικονομόπουλος, Κώστας Λάσκαρης, Γιώργος Μαθόπουλος και πλήθος κόσμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet