Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Στο Ευρωκοινοβούλιο τέσσερις Ηρακλειώτες αριστούχοι φοιτητές

0
307 Προβολές

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά οι τέσσερις αριστούχοι -νυν φοιτητές- Ηρακλειώτες, που πρώτευσαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του περασμένου καλοκαιριού, στο ταξίδι που οργάνωσε για αυτούς ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής και προσέφερε ο ευρωβουλευτής Θοδωρής Ζαγοράκης. Όπως είχε προαναγγελθεί στην εκδήλωση για τη βράβευση των περυσινών επιτυχόντων μαθητών της πόλης στις εξετάσεις για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, τα παιδιά ταξίδεψαν στις Βρυξέλλες για να παρακολουθήσουν από κοντά τις διεργασίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωκοινοβουλίου, διευρύνοντας τους ορίζοντες για τις γνώσεις τους ως πολίτες, πλέον, της Ελλάδας και της Ε.Ε.

Τους νέους φοιτητές Δημήτρη Τσιλίκη, Ανδρέα Σταυρόπουλο, Μαρία Γιαμαλίδη και Φίλιππα Σιαμπλή, συνόδεψε στο ταξίδι τους η αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Δημοσίων Σχέσεων, Δέσποινα Αϊβατζίδου-Ποριώτου, εκπαιδευτικός. Μαζί με την παρέα των νέων, ξεναγήθηκαν από τους συνεργάτες του κ. Ζαγοράκη, Ηλία Ιορδανίδη και Γιώργο Αθανασιάδη, στους χώρους της Ευρωβουλής, παρακολούθησαν τις διαδικασίες του κοινοβουλίου και γνώρισαν τους ευρωβουλευτές, Έλληνες και ξένους, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον με τις ερωτήσεις τους για τα ευρωπαϊκά θέματα.

«Θέλαμε να δείξουμε στη νέα γενιά των Ηρακλειωτών, στα φωτεινά μυαλά πάνω στα οποία ποντάρουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας, πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι μόνο οι θεσμοί, οι δανειστές, τα μέτρα και η λιτότητα. Παραμένει ένας πυρήνας παραγωγής αξιών και Δημοκρατίας, μια ιδέα που ενώνει τους λαούς και δίνει ελπίδα για το αύριο. Νομίζω πως, πλέον, βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά. Απόδειξη τούτου ο ενθουσιασμός τους σε όλα τα σημεία της επίσκεψης μας. Είμαστε τόσο περήφανοι για τους νέους της πόλης μας…», σχολιάζει η κ. Αϊβατζίδου.

Οι φοιτητές μετέφεραν τις εμπειρίες τους από τις Βρυξέλλες στον δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής, Νίκο Μπάμπαλο, ο οποίος υποδέχθηκε την ηρακλειώτικη αποστολή με την επιστροφή της στην Ελλάδα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up