Στηρίζει τις κινητοποιήσεις των αναπληρωτών η Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής
Κοινωνία

Στηρίζει τις κινητοποιήσεις των αναπληρωτών η Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής

Πανελλαδική συγκέντρωση πραγματοποιούν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018, στις 13:00, στο υπουργείο Παιδείας, στο Μαρούσι, διεκδικώντας μαζικούς και μόνιμους διορισμούς, για την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών στα σχολεία.

Στο πλευρό τους στέκεται και η Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής, η οποία, με ανακοίνωσή της, χαιρετίζει «τον δίκαιο αγώνα των μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών για μαζικούς και μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών στα σχολεία» και δηλώνει ότι ενώνει τη φωνή και τις δυνάμεις της με την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής και την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Ελλάδος και συμμετέχει στην κινητοποίηση.

Επίσης, η Ένωση καταδικάζει «τα φαινόμενα καταστολής στους αγώνες των εκπαιδευτικών, τα οποία όχι μόνο δεν μας αποθαρρύνουν, αλλά μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο» ενώ δηλώνει «παρών» στους αγώνες για ένα σύγχρονο και πλήρως στελεχωμένο σχολείο, «που οφείλουμε ως γονείς και ως κοινωνία να παρέχουμε στα παιδιά μας».

Στην ανακοίνωσή της, η Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής προβάλλει τις εξής διεκδικήσεις:

  • 12χρονο Δημόσιο, Ενιαίο και Δωρεάν Σχολείο για όλα τα παιδιά, με 2χρονη Δημόσια, Ενιαία και Δωρεάν Προσχολική Αγωγή.
  • Άμεση κάλυψη όλων των κενών στη Γενική και Ειδική Αγωγή.
  • Άμεση κάλυψη των κενών στην Παράλληλη Στήριξη, βάσει των γνωματεύσεων των αρμόδιων φορέων.
  • Αύξηση των κρατικών κονδυλίων για την Παιδεία.
  • Μαζικούς διορισμούς μόνιμου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού στα σχολεία.
  • Σχολικά κτήρια σύγχρονα, ασφαλή, πλήρως στελεχωμένα και εξοπλισμένα, με χώρους κατάλληλους για εκπαίδευση, άθληση, έρευνα, πολιτισμό, σίτιση.
  • Ένα σχολείο που θα οργανώνει δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο των μαθητών και θα διοργανώνει εκδρομές παιδαγωγικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου, με δωρεάν πρόσβαση.
  • Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα: 15 μαθητές ανά τμήμα για νήπια, Α’ & Β’ Δημοτικού, 20 μαθητές ανά τμήμα για τις υπόλοιπες τάξεις.
  • Δημόσια, ασφαλή και δωρεάν σχολική μεταφορά από και προς το σχολείο.
  • Ένα δωρεάν γεύμα στο σχολείο.
  • Σύγχρονα και δωρεάν βιβλία, που δεν θα παραμορφώνουν το μυαλό και την ψυχή των παιδιών μας και θα προσφέρουν πολύπλευρη ανάπτυξη των γνώσεων, της κρίσης και της ωριμότητας των παιδιών μας.

Και η ανακοίνωση της Ένωσης καταλήγει: «Στηρίζουμε το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο για την Παιδεία. Στις 16 Μάρτη 2018, στις 13:00, γονείς και εκπαιδευτικοί συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας για ένα καλύτερο σχολείο για τα παιδιά μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet