«Αντιρρήσεις» Κ. Τίγκα για το Σήμα Αριστείας στη Χρηστή Διακυβέρνηση
Κοινωνία

«Αντιρρήσεις» Κ. Τίγκα για το Σήμα Αριστείας στη Χρηστή Διακυβέρνηση

«Αντιρρήσεις» για το Σήμα Αριστείας στη Χρηστή Διακυβέρνηση που απονεμήθηκε στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού φαίνεται να έχει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Παπάγου – Χολαργού, Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας.

Ο δημοτικός σύμβουλος υποστηρίζει ότι ο δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος δεν εφαρμόζει τις αρχές Χρηστής Διακυβέρνησης στον Δήμο, όπως σημειώνεται σην ακόλουθη ανακοίνωσή του:

Βραβείο «Χρηστής Διακυβέρνησης» στον Δήμο – Φαίνεται ζούμε σε άλλον Δήμο!!! – Πώς κορόιδεψες και αυτούς δήμαρχε;

Την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018 ο δήμαρχος, συνοδευόμενος από στελέχη της παράταξης, πήρε το βραβείο «Χρηστής Διακυβέρνησης» από το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ), όπου ο ίδιος είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Το βραβείο δόθηκε από το ΙΤΑ σε συνεργασία με το Κέντρο Εμπειρογνωμοσύνης της Ευρώπης και στους 23 Δήμους που συμμετείχαν στη διαδικασία. Η αξιολόγηση ήταν μεταξύ των 23 δήμων, τιμήθηκαν και οι 23 και η αξιολόγηση ήταν μεταξύ αυτών και ΟΧΙ όλων των δήμων της χώρας (δηλαδή των 325) όπως υποκριτικά αναφέρει το δελτίο Τύπου του Δήμου.

Φαίνεται, όμως, ότι ζούμε σε άλλον Δήμο και δεν καταλαβαίνουμε ότι τόσο ο δήμαρχος όσο και η δημοτική Αρχή ασκούν σοβαρή και υπεύθυνη διακυβέρνηση του Δήμου… Ειλικρινά θα θέλαμε να ζούμε σε έναν Δήμο που πρώτο μέλημα του δημάρχου θα ήταν η εργατικότητα, η αποτελεσματικότητα και η «Χρηστή Διοίκηση» προς όφελος των συνδημοτών μας, που σήμερα απουσιάζουν παντελώς.

Δυστυχώς όμως για τον δήμαρχο όσο και αν προσπαθεί με χαμόγελα με φωτογραφίες και με ψεύτικα δελτία Τύπου δεν μπορεί να κοροϊδεύει άλλο τους συμπολίτες μας.

Σήμερα ο δήμαρχος ασκεί κακή διοίκηση. Δεν το λέμε βέβαια εμείς επειδή όπως είναι φυσικό δεν μας αρέσει το θέατρο που παίζει ο δήμαρχος, αλλά το λέει με τον πιο καθαρό τρόπο και ο Συνήγορος του Πολίτη στο παρακάτω έγγραφο:

Έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη

Ο Συνήγορος του Πολίτη χρησιμοποιεί εκφράσεις που ξεφεύγουν κατά πολύ από το ήπιο πνεύμα λέγοντας μεταξύ των άλλων ότι ασκείτε καή διοίκηση και εσείςς  μας λέτε μέσω του ΙΤΑ, του οποίου είσαστε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, ότι ασκείτε Χρηστή Διακυβέρνηση. Κάτι είναι ψέμα.

Για πέστε μας κ. δήμαρχε τι έχετε κάνει στον Δήμο μας με βάση τις παρακάτω αρχές, για τις οποίες βραβευτήκατε;

  • Εκπροσώπηση, Συμμετοχή των Πολιτών και Δίκαιη διεξαγωγή εκλογών.
  • Ανταπόκριση.
  • Αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα.
  • Ανοικτότητα και Διαφάνεια.
  • Κανόνες δικαίου.
  • Δεοντολογία.
  • Ικανότητα και Επάρκεια.
  • Καινοτομία και προσαρμοστικότητα.
  • Βιωσιμότητα και μακροπρόθεσμος  προσανατολισμός.
  • Υγιής δημοσιονομική διαχείριση.
  • Ανθρώπινα δικαιώματα, πολυπολιτισμικότητα και κοινωνική συνοχή.
  • Λογοδοσία.

Αν δεν έχετε κάτι ειλικρινές να απαντήσετε τότε θα αναρωτηθούμε «πώς τους κοροϊδέψατε και αυτούς»;

Ο Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας, επικεφαλής της παράταξης και τα στελέχη της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης σας καλούν να μάθετε επιτέλους και να εφαρμόσετε τις αρχές Χρηστής Διοίκησης και να σταματήσετε τις αυθαιρεσίες και την παραπλάνηση των Αρχών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet