Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

H 17χρονη Παλαιστίνια Ταμίμι συμφώνησε να δηλώσει ένοχη

0
59 Προβολές

Η 17χρονη Παλαιστίνια Άχεντ Ταμίμι, που έγινε σύμβολο της αντίστασης του λαού της, στην ισραηλινή κατοχή, αφού επιτέθηκε σε Ισραηλινούς στρατιώτες, συμφώνησε με τις ισραηλινές εισαγγελικές Αρχές, να δηλώσει ένοχη ώστε να της επιδικαστεί μικρότερη ποινή φυλάκισης, η οποία αναμένεται να είναι φυλάκιση 8 μηνών.

Τον περασμένο Δεκέμβριο η ανήλικη, που τότε ήταν 16 ετών, αναδείχθηκε σε ηρωίδα για τους Παλαιστίνιους, όταν χαστούκισε και γρονθοκόπησε δύο Ισραηλινούς στρατιώτες έξω από το σπίτι της, στο χωριό Νάμπι Σάλεχ. Το επεισόδιο αυτό είχε μεταδοθεί απευθείας, μέσω Facebook, από τη μητέρα της, που επίσης συνελήφθη, μαζί και με έναν ανιψιό της. Οι δύο τελευταίοι έχουν ήδη καταλήξει σε συμφωνία με τις ισραηλινές εισαγγελικές Αρχές προκειμένου να εκτίσουν μειωμένες ποινές.

Η Άχεντ αντιμετώπιζε 12 κατηγορίες. Η Διεθνής Αμνηστία την αποκαλούσε «Ρόζα Παρκς της Παλαιστίνης», ενώ πολλές διεθνείς προσωπικότητες, όπως οι Αμερικανοί ηθοποιοί Ντάνι Γκλόβερ και Ροζάριο Ντόουσον, καθώς και η συγγραφέας Άλις Γουόκερ, είχαν ζητήσει την αποφυλάκισή της, συγκρίνοντας την περίπτωσή της με εκείνες «των παιδιών μεταναστών και των εγχρώμων που αντιμετωπίζουν την αστυνομική βία στις ΗΠΑ».

Πηγή: reader.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up