Πλήθος αυτοδιοικητικών στην ημερίδα της ΠΕΔΑ για τα προσωπικά δεδομένα
Αυτοδιοίκηση

Πλήθος αυτοδιοικητικών στην ημερίδα της ΠΕΔΑ για τα προσωπικά δεδομένα

Σε μια κατάμεστη αίθουσα με δημάρχους και εργαζόμενους της Αυτοδιοίκησης από την Αττική και πολλές Περιφέρειες της Ελλάδας (Κρήτη, Αιγαίο, Στερεά Ελλάδα) πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που οργανώθηκε από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) με θέμα τον νέο Ευρωπαϊκό Κανονισμό για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Ομιλητές ήταν τέσσερις επιστήμονες, οι κ.κ. Βασίλης Χατζηγιαννάκης, Παναγιώτης Οικονόμου, Νικόλαος Σφυρής και Γιώργος Βιτσάκης, εξειδικευμένοι στα θέματα προσωπικών δεδομένων και γνώστες του Ευρωπαϊκού Κανονισμού, οι οποίοι και απάντησαν σε μεγάλο αριθμό ερωτήσεων εκ μέρους εκπροσώπων  των διοικητικών, οικονομικών και τεχνικών υπηρεσιών των Δήμων.

Αναφερόμενος ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, Γιώργος Ιωακειμίδης, στη χρησιμότητα που είχε για τους Δήμους του Λεκανοπεδίου η σημερινή, Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018, ημερίδα, επικαλέστηκε την παρουσία των περίπου 200 αυτοδιοικητικών, αιρετών και υπαλλήλων, «γεγονός που δείχνει ότι συναισθάνονται όλοι τις αυξημένες ευθύνες τους έναντι του Ευρωπαϊκού Κανονισμού που θα αρχίσει να εφαρμόζεται  από τις 25 Μαΐου 2018 τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλη την Ευρώπη».

Πολλοί από τους συμμετέχοντες στην ημερίδα ζήτησαν τη συμβολή της ΠΕΔΑ στη διαμόρφωση και ανάδειξη ενός οδηγού που θα βοηθήσει τους Δήμους να ανταποκριθούν κυρίως στα πρώτα στάδια εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Κανονισμού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet