Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου σε Πεντέλη & Ν. Πεντέλη
Αυτοδιοίκηση

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου σε Πεντέλη & Ν. Πεντέλη

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και γενικός γρραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, εκπροσώπησε τον Σύνδεσμο στην κατάθεση στεφάνου και τη μαθητική παρέλαση που ακολούθησε με την ευκαιρία του εορτασμού για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στις Δημοτικές Κοινότητες Πεντέλης και Νέας  Πεντέλης.

Το μήνυμα του προέδρου κ. Βλάσση Σιώμου για την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας είναι το εξής:

Σε μια δύσκολη για τη χώρα μας εποχή, εποχή που ζούμε όλοι μας με συλλογισμό και περίσκεψη, είναι επιβεβλημένο να ρίξουμε ένα γρήγορο βλέμμα στις σελίδες της εθνικής μας ιστορίας που αφορά την Επανάσταση του 1821. 

Να θυμηθούμε, για να τιμήσουμε τη μεγάλη προσπάθεια εκείνων που αγωνίσθηκαν για να ζούμε σήμερα σε μια Ελλάδα ελεύθερη. Τιμούμε σήμερα, εκείνους που με αυταπάρνηση θυσιάστηκαν για τη λευτεριά, την ανεξαρτησία και τη δημοκρατία.

Παράλληλα, γιορτάζουμε μια μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, που αποτελεί το χαρμόσυνο μήνυμα για την Έλευση του Θεανθρώπου και τη Λύτρωση από την αιώνια αμαρτία.

Η Επέτειος της Εθνεγερσίας, παρά το ότι στόχευε στην ανάκτηση μιας χαμένης ελευθερίας και μιας χαμένης δόξας, δεν ήταν μόνον αυτό. Ήταν κάτι πολύ πέρα και πάνω από αυτό. Ήταν η προσπάθεια για την ανάσταση ενός έθνους και ταυτόχρονα η δραστική εφαρμοσμένη ελπίδα του, για έναν καλύτερο κόσμο. Για τον λόγο αυτό η τιμή στα πρόσωπα των οποίων η θυσία σημάδεψε τον αγώνα υπέρ της πατρίδας, τη μεγάλη Εθνική Επανάσταση, αποτελεί κινητήρια δύναμη για τον συνεχή εθνικό προβληματισμό για το σήμερα και το αύριο της Πατρίδας μας, στην προσπάθεια αφύπνισης και αντιμετώπισης των νέων προκλήσεων σε πολιτικό, κοινωνικό και εθνικό επίπεδο.

Δόξα, τιμή και ευγνωμοσύνη στη μνήμη όλων εκείνων, οι οποίοι συνετέλεσαν στην ανάσταση και το μεγαλείο του Έθνους μας, που με το αδούλωτο φρόνημά τους μας έδειξαν τον δρόμο. Εμείς σήμερα, στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε, οφείλουμε να πορευθούμε με ενότητα και ομόνοια, να παραμείνουμε πιστοί στις προγονικές μας αρχές και αξίες και να υπερασπισθούμε με πάθος και αυταπάρνηση, ότι και όσα εκείνοι με τη θυσία τους μας παρέδωσαν.

Χρόνια Πολλά σε όλους, Χρόνια Πολλά στην πατρίδα μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet