Εκδήλωση «Ιησούς, από τον Παλιό στον Νέον Άνθρωπο» στο Ηράκλειο Αττικής
Πολιτισμός

Εκδήλωση «Ιησούς, από τον Παλιό στον Νέον Άνθρωπο» στο Ηράκλειο Αττικής

H καλύτερη εισαγωγή στην κατανυκτική ατμόσφαιρα των Άγιων Ημερών του Πάσχα ήταν, για όλους όσους είχαν την τύχη να την παρακολουθήσουν, η εκδήλωση με τίτλο «Ιησούς, από τον Παλιό στον Νέον Άνθρωπο» που φιλοξένησε χθες, Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο της πόλης. Σε ένα ταξίδι ψυχής από την αμαρτία στη λύτρωση, μέσα από τη λογοτεχνική και καλλιτεχνική προσέγγιση, παρουσιάστηκε ο βίος του Θεανθρώπου με σεβασμό στα ιερά εκκλησιαστικά κείμενα και τις παραδόσεις.

Υπεύθυνοι για την παρουσίαση: Γ. Άνθης (ψαλμοί), Σ. Καβουντζή και Κ. Μπέτζελος (απαγγελία), Β. Παπαευαγγελίου (βίντεο – μοντάζ), Κ. Σόγια (σκηνοθεσία, αφήγηση).

«Ήταν μια ευκαιρία για όλον τον κόσμο να ακούσει, να βιώσει τη  ζωή του Ιησού, κυρίως δε την κορύφωση του Θείου Δράματος, την υπέρτατη θυσία, με έναν τρόπο διαφορετικό, κατανοητό, κατανυκτικό. Συγχαρητήρια στους συντελεστές της παρουσίασης», σχολιάζει η αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Δημοσίων Σχέσεων, Δέσποινα Αϊβατζίδου-Ποριώτου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύθηκε, από την αντιδήμαρχο, η σκηνοθέτης Κωνσταντίνα Σόγια, ενώ ανάμεσα στους παριστάμενους ήταν ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης πατέρας Τέρτιος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet