Αποσύρεται ο Μανώλης Γραφάκος από τη διοίκηση της Συμπολιτείας
Πολιτική

Αποσύρεται ο Μανώλης Γραφάκος από τη διοίκηση της Συμπολιτείας

Ο Μανώλης Γραφάκος αποσύρεται από τη διοίκηση του δημοτικού συνδυασμού Συμπολιτεία, που αποτελεί τη μείζονα μειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης. Σε ρόλο επικεφαλής του συνδυασμού θα λειτουργεί πλέον η 6μελής Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία εκλέχθηκε στις 8/12/2016.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Συμπολιτείας:

Πριν από δύο εβδομάδες, σε μια ουσιαστική διεύρυνση της Συμπολιτείας με νέα στελέχη προερχόμενα από την κοινωνία, ο Μανώλης Γραφάκος ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τη διοίκηση του δημοτικού συνδυασμού, στον οποίο φυσικά παραμένει ενεργό μέλος.

Πλέον τον ρόλο και τις αρμοδιότητές, ως επικεφαλής του συνδυασμού, αναλαμβάνει -σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας της Συμπολιτείας, η Εκτελεστική Επιτροπή, που θα έχει την ευθύνη και την καθημερινή μέριμνα για τη λειτουργία του συνδυασμού.

Η Εκτελεστική Επιτροπή εκλέχθηκε ομόφωνα στις 8/12/2016, από την Πολιτική Γραμματεία, που αποτελεί το ανώτατο πολιτικό καθοδηγητικό όργανο του συνδυασμού και αποτελείται από τους:

  • Κώστα Δημητράκη (πρώην πρόεδρο Αθλητικής Επιχείρησης του Δήμου Μελισσίων). 
  • Στάθη Ζάγκα (πρώην νομικό σύμβουλο του πρώην δημάρχου Μελισσίων Γιάννη Μητρόπουλου).
  • Κώστα Καλλιανιώτη (αντιπρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου). 
  • Γιώργο Καρβουνάκη (πρώην αντιδήμαρχο Δήμου Πεντέλης). 
  • Νατάσσα Κοσμοπούλου (επικεφαλής δημοτικής ομάδας Συμπολιτείας). 
  • Χρήστο Παναγιωτίδη (πρώην αντιδήμαρχο Δήμου Μελισσίων). 

Η Εκτελεστική Επιτροπή συνεδρίασε την Τρίτη 27 Μαρτίου και αποφάσισε τον τρόπο λειτουργίας της, βάσει της οργανωτικής δομής που έχει εγκρίνει η ολομέλεια των μελών της.

Η Εκτελεστική Επιτροπή θα ασκήσει καθήκοντα ηγεσίας του συνδυασμού για τη μεταβατική περίοδο που θα μεσολαβήσει μέχρι την ανάδειξη νέου επικεφαλής της Συμπολιτείας, στον χρόνο που θα εκτιμηθεί ότι αυτό πρέπει να γίνει.

Η Συμπολιτεία στην πράξη λειτουργεί με βάση τη συλλογικότητα, θεμελιώδες στοιχείο που χαρακτηρίζει τη λειτουργία της, σε αντίθεση με τη λογική της «ενός ανδρός αρχή» που διέπει τη σημερινή διοίκηση του Δήμου.

Παραμένουμε πυλώνας δημοκρατικής έκφρασης, σταθερής αυτοδιοικητικής παρουσίας και τεκμηριωμένης πρότασης διοίκησης για τον Δήμο.

Η Συμπολιτεία σέβεται τον ρόλο των κομμάτων, αλλά η τετραετής λειτουργία της έχει δείξει ότι μπορεί να κινηθεί πάνω και πέρα από κομματικούς διαχωρισμούς, έχοντας στο στελεχιακό της δυναμικό πρόσωπα ικανά που ανήκουν σε όλους τους πολιτικούς χώρους.

Λαμβάνοντας υπόψη μας την αδυναμία της σημερινής δημοτικής Αρχής ν’ ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις του Δήμου, εγκλωβίζοντας την τοπική κοινωνία σε μια άνευ προηγουμένου απαξίωση, προχωράμε σταθερά εμπρός, αφήνοντας τους όρους του παρελθόντος έξω από τη σκέψη και τους σχεδιασμούς μας.

Η στρατηγική που χαράχθηκε στοχεύει σε:

  • Νίκη στις επόμενες δημοτικές εκλογές.
  • Συνεργασία (προεκλογική και μετεκλογική) με άλλους συνδυασμούς και δυνάμεις της αντιπολίτευσης, πάνω σε προγραμματική βάση.
  • Διαμόρφωση ενός προγράμματος που θα απαντά τόσο στα προβλήματα της καθημερινότητας, αλλά κυρίως στις μελλοντικές ανάγκες του Δήμου.
  • Διεύρυνση του στελεχιακού δυναμικού με νέα μέλη, μέσα από την τοπική κοινωνία.
  • Ανάληψη πρωτοβουλιών για μεγάλα θέματα που αφορούν στον Δήμο.

Η Συμπολιτεία, μέσω των οργανωτικών της δομών (ολομέλεια, δημοτική ομάδα, τομείς εργασίας, Πολιτική Γραμματεία, Εκτελεστική Επιτροπή), συνεχίζει την ενεργή και συνεπή δραστηριότητά της ως εκφραστής ολοένα και μεγαλύτερου ποσοστού της τοπικής κοινωνίας.

Χαράσσουμε, με σοβαρότητα και λογική συνεργασίας, την επόμενη μέρα για τον Δήμο. 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Συμπολιτείας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet