Δήμος Αγ. Παρασκευής: Επιτυχής αντιμετώπιση της πιτυοκάμπης πεύκων
Ποιότητα Ζωής

Δήμος Αγ. Παρασκευής: Επιτυχής αντιμετώπιση της πιτυοκάμπης πεύκων

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 31 Μαρτίου 2018 από την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Αγίας Παρασκευής η εργασία που είχε σκοπό τον περιορισμό της πιτυοκάμπης των πεύκων.

Η εργασία εκτελέστηκε σε δύο φάσεις και συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, ως εξής:

  • Στην πρώτη φάση (Οκτώβριος – Νοέμβριος 2017) έγιναν ψεκασμοί των πεύκων με βιολογικό σκεύασμα (Bactospeine) κυρίως σε σχολεία και βρεφονηπιακούς σταθμούς όπως και στον λόφο Τσακού όπου την περσινή περίοδο υπήρχε έντονο πρόβλημα. Ψεκάστηκαν πάνω από 450 πεύκα.
  • Στη δεύτερη φάση (Μάρτιος 2018) έγινε κοπή των φωλιών (κουκουλιών) του εντόμου σε σημεία στα οποία δεν μπόρεσε να γίνει ψεκασμός ή σε περιπτώσεις στις οποίες ο ψεκασμός δεν είχε τα βέλτιστα αποτελέσματα. Στα περισσότερα σχολεία τα αποτελέσματα των ψεκασμών ήταν ικανοποιητικά και δεν χρειάστηκε να γίνει μηχανική καταπολέμηση.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου, σε γενικές γραμμές ο σκοπός του περιορισμού της πιτυοκάμπης και της αποφυγής των αρνητικών συνεπειών της δράσης του εντόμου (αλλεργίες, αντιαισθητικές εστίες, περιορισμός φυλλώματος πεύκων κ.λπ.) επετεύχθη ικανοποιητικά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet