Κ. Κοσοβίτσας: Η απραξία δημάρχου και οι «στρατηγικές» ακροβασίες σε βάρος των Νεοπεντελιωτών
Κοινωνία

Κ. Κοσοβίτσας: Η απραξία δημάρχου και οι «στρατηγικές» ακροβασίες σε βάρος των Νεοπεντελιωτών

Για «απραξία» και «στρατηγικές ακροβασίες του δημάρχου Πεντέλης, Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, σε βάρος των Νεοπεντελιωτών» κάνει λόγο ο πρώην δήμαρχος Ν. Πεντέλης (2003-2010) Κώστας Κοσοβίτσας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την τροποποίηση Σχεδίου σε  Ο.Τ. της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης στο κάτω άκρο της οδού Στεφανίας.

Στη σχετική ανακοίνωση του κ. Κοσοβίτσα αναφέρονται τα εξής:

Ο κ. δήμαρχος, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 26-3-2018, εισηγήθηκε τροποποίηση σχεδίου σε Ο.Τ. της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης στο κάτω άκρο της οδού Στεφανίας, για να χαρακτηρισθεί και να προορισθεί για ανέγερση του Παιδικού Σταθμού της Νέας Πεντέλης! Εύλογη η παρατήρηση – ερώτηση του δημοτικού συμβούλου κ. Αντώνη Φειδοπιάστη, γιατί δεν προχώρησε η δημοτική Αρχή την επέκταση του Σχεδίου στην περιοχή της οδού 25ης Μαρτίου της Νέας Πεντέλης, που είναι ο θεσμοθετημένος  χώρος για ανέγερση του Παιδικού Σταθμού (επέκταση 31,5 στρεμμάτων, που έχει εγκριθεί με το  Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Ν. Πεντέλης και προβλέπει την ανέγερση Παιδικού Σταθμού σε οικόπεδο που προκύπτει από τις εισφορές σε γη). Το οικόπεδο αυτό είναι κοντά στο κέντρο της Ν. Πεντέλης, απέχει περίπου 150 μέτρα από το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο και εξυπηρετείται από όλες τις δημόσιες συγκοινωνίες της πόλης.

Η απάντηση του κ. δημάρχου ήταν  συγχρόνως και παραπληροφόρηση του Δημοτικού Συμβουλίου. Απάντησε ότι αυτός ο χώρος προβλέπεται για ανέγερση Νηπιαγωγείου και όχι Παιδικού Σταθμού. Μάλιστα, χαρακτήρισε τον κ. Φειδοπιάστη «αδιάβαστο». Συγχρόνως ευλόγησε τον εαυτό του, λέγοντας, ότι έχει μάθει στη ζωή του να σχεδιάζει στρατηγικά, βλέποντας μακριά!

Στις ανακρίβειες του κ. δημάρχου οφείλω και απαντώ, ως τ. δήμαρχος της Ν. Πεντέλης (2003-2010), τα εξής:

1) Ο στρατηγικός σχεδιασμός του μέλλοντος μιας πόλης αποτυπώνεται στο εκάστοτε ΓΠΣ και όχι σε αυθαίρετες θεωρήσεις των δημάρχων.

2) Η Νέα Πεντέλη έχει Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο. Το απέκτησε, με μεγάλη προσπάθεια, κατά τη διοικητική μου θητεία, μέσα από διαβούλευση με τους φορείς, τους κατοίκους της Ν. Πεντέλης και εγκρίθηκε με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. Εγκρίθηκε από τον τότε αρμόδιο Οργανισμό Αθήνας (ΦΕΚ 531 /Δ / 2005).

3) Αν θεωρεί το Δ.Σ. ότι οι προβλέψεις του ΓΠΣ έχουν ξεπερασθεί, προχωρήστε σε αναθεώρησή του. Και όχι να κάνετε όπως εσείς νομίζετε και διατάσσετε. Πόλη διοικείτε κι όχι σύνταγμα. Έχουν λόγο και οι πολίτες. Τους ρωτήσατε;

4) Ρωτήσατε αν εξυπηρετούνται οι Νεοπεντελιώτες να πηγαίνουν και να φέρνουν τα μικρά παιδιά σε βρεφονηπιακό σταθμό που απέχει πάνω από 2 χιλιόμετρα από το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο της Ν. Πεντέλης και 4,0 χιλιόμετρα από άλλα άκρα της πόλης και σε χώρο που δεν εξυπηρετείται από καμιά δημόσια συγκοινωνία;

5) Τέλος, όσον αφορά στην ανακρίβεια του κ. δημάρχου, ότι δεν έχει προβλεφθεί χώρος στη Ν. Πεντέλη για ανέγερση Δημοτικού Παιδικού Σταθμού, με την οποία παραπληροφόρησε το Δ.Σ. Πεντέλης, επισυνάπτω απόσπασμα (σε μεγέθυνση) της περιοχής του ΓΠΣ, μαζί με το σχετικό υπόμνημα από το ΦΕΚ, για όσους παραμένουν «αδιάβαστοι».

Απόσπασμα της περιοχής του ΓΠΣ.

Κύριε δήμαρχε,

Παραλάβατε από τη διοίκησή μας, την 1-1-2011, το θέμα της ένταξης στο Σχέδιο της περιοχής της 25ης Μαρτίου, με εγκεκριμένες ομόφωνα από το Δ.Σ του Δήμου Ν. Πεντέλης, την πολεοδομική μελέτη και τη μελέτη εφαρμογής. Η επόμενη φάση ήταν η έγκριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτείας και έκδοση του σχετικού ΦΕΚ, που χρονικά απαιτεί το πολύ ένα έτος. Τα εγκαταλείψατε για οκτώ χρόνια.

Κρατήσατε, επιπλέον, τους Νεοπεντελιώτες της περιοχής σε οικιστική υποβάθμιση, αφού δεν μπορούν να προβούν σε εργασίες συντήρησης ή να χτίσουν στα οικόπεδά τους.

Λέτε τώρα ότι «δρομολογείτε» τροποποίηση Ο.Τ στην Πεντέλη, για χώρο Παιδικού Σταθμού της Νέας Πεντέλης. Ακολουθείτε πολύχρονες διαδικασίες και, εν πολλοίς, ανώφελες για τη Ν. Πεντέλη.

Ενώ είναι μπροστά σας το οικόπεδο, σχεδόν στο κέντρο της Ν. Πεντέλης, θεσμοθετημένο πριν από τη διοίκησή σας για Παιδικό Σταθμό της Ν. Πεντέλης. Είναι δυνατόν να λέτε ότι «σχεδιάζετε στρατηγικά, βλέποντας μακριά» και να μη βλέπετε μπροστά σας; Αυτά είναι στρατηγικές ακροβασίες για να δικαιολογήσετε την απραξία σας για το σοβαρό αυτό θέμα των Νεοπεντελιωτών.

Σήμερα, η Πολιτεία αναζητεί δήμους που διαθέτουν οικόπεδο για να οικοδομήσουν Παιδικό Σταθμό, με χρηματοδότηση από πρόγραμμα της Ε.Ε. (αφορά 400 Παιδικούς Σταθμούς σε όλη τη χώρα) και εξ αιτίας της «στρατηγικής» απραξίας σας, κινδυνεύουμε να μείνουμε απέξω.

Ενώ ήταν δυνατό, και χωρίς βιασύνη, να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ένταξης στο Σχέδιο της εν λόγω περιοχής και να έχει ο Δήμος σήμερα όχι μόνο το οικόπεδο, αλλά και τη μελέτη κατασκευής, ώστε να ενταχθεί στο πρόγραμμα και να απορροφά τις απαιτούμενες πιστώσεις που διατίθενται για την ανέγερσή του.

Τέλος, καλώ όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πεντέλης να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να υποχρεώσουν, με τις αποφάσεις των, τη διοίκηση του Δήμου να προχωρήσει τη διαδικασία ένταξης στο Σχέδιο της περιοχής της οδού 25ης Μαρτίου, για ν’ αποκτήσει η Νέα Πεντέλη Παιδικό σταθμό ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΕΝΤΕΛΗ.

ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ!

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet