ΕΝΠΕ: Μετά τη λήξη ωραρίου εργασίας ο έλεγχος εξέτασης υποψηφίων οδηγών
Περιφέρεια Αττικής

ΕΝΠΕ: Μετά τη λήξη ωραρίου εργασίας ο έλεγχος εξέτασης υποψηφίων οδηγών

«Στους 6-7 μήνες θα φθάσει ο χρόνος αναμονής για την έκδοση διπλώματος οδήγησης», προειδοποίησαν εκπρόσωποι της επιτροπής αγώνα των εξεταστών υποψηφίων οδηγών στη σημερινή, Μ. Τρίτη 3 Απριλίου 2018, συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ.

Να διατηρηθεί το ισχύον καθεστώς που διέπει τις εξετάσεις υποψηφίων οδηγών και μετά την 1η Μαΐου 2018, ζητεί από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), στη σημερινή συνεδρίαση του οποίου παρέστησαν και τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι της επιτροπής αγώνα των εξεταστών υποψηφίων οδηγών.

Αναλυτικότερα, το Δ.Σ. της ΕΝΠΕ ζητεί ο έλεγχος της εξέτασης των υποψηφίων οδηγών να εξακολουθήσει να πραγματοποιείται μετά τη λήξη του κανονικού ωραρίου εργασίας των υπηρεσιών, οι εξεταστές να συνεχίσουν να λαμβάνουν αποζημίωση, καθώς και να αμείβονται οι υπάλληλοι για το βοηθητικό έργο που εκπληρώνουν (έκδοση διπλωμάτων). Παράλληλα, ζητεί να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις στις Περιφέρειες, ιδίως στις Διευθύνσεις Μεταφορών.

«Οι θέσεις των εξεταστών υποψηφίων οδηγών είναι σωστές και τις στηρίζουμε», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ, περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, και κάλεσε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου «να επανεξετάσει το θέμα», καθώς, όπως εξήγησε, «οι Διευθύνσεις Μεταφορών των Περιφερειών έχουν αποδεκατιστεί από προσωπικό».

«Εάν οι εξετάσεις πραγματοποιούνται εντός του κανονικού ωραρίου εργασίας των υπηρεσιών, όπως προωθεί το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να κλείσουν υπηρεσίες, ενώ ο χρόνος αναμονής για την έκδοση διπλώματος οδήγησης θα φθάσει ακόμη και τους 6-7 μήνες», προειδοποίησαν οι εκπρόσωποι της επιτροπής αγώνα των εξεταστών υποψηφίων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet