Επιχειρησιακό Σχέδιο για την αστυνόμευση στο Πεδίον του Άρεως ζητεί ο Γ. Πατούλης
Αυτοδιοίκηση

Επιχειρησιακό Σχέδιο για την αστυνόμευση στο Πεδίον του Άρεως ζητεί ο Γ. Πατούλης

Με αφορμή την επίθεση και απόπειρα βιασμού νεαρής γυναίκας στην περιοχή του Πεδίου του Άρεως ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και επικεφαλής του Ομίλου Ενεργών Πολιτών «Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά», Γιώργος Πατούλης, ζητεί την εκπόνηση Επιχειρησιακού Σχεδίου για την αστυνόμευση στο Πεδίο του Άρεως.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γ. Πατούλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Η επίθεση και απόπειρα βιασμού νεαρής γυναίκας στο Πεδίον του Άρεως αναδεικνύει με τον πλέον δραματικό τρόπο ότι η κατάσταση στο Πεδίον του Άρεως είναι εκτός ορίων και δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο εφησυχασμού.

Η οργή της κοινωνίας έχει ξεχειλίσει και όσοι κωφεύουν ή σφυρίζουν αδιάφορα, αρνούμενοι να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα, θα λογοδοτήσουν στους πολίτες.

Αν θέλει επιτέλους η Ελλάδα να μπει σε τροχιά ανάπτυξης είναι απαραίτητο να γίνει και στην Ελλάδα πράξη η έννοια των μητροπολιτικών Δήμων, προκειμένου η Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού να έχει τους απαραίτητους πόρους και αρμοδιότητες για την ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης.

Παρά τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη για ενισχυμένη αστυνόμευση της περιοχής του Πεδίου του Άρεως αυτό δεν έχει γίνει πράξη.

Όπως έχω επισημάνει κατ΄ επανάληψη η ενίσχυση της αστυνόμευσης στο κέντρο της Αθήνας με πεζές περιπολίες και με τη συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων είναι μονόδρομος.

Το αρμόδιο υπουργείο πρέπει να συνεργαστεί με την Αυτοδιοίκηση για καλύτερη αστυνόμευση.

Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει γρήγορα να εκπονηθεί και να υλοποιηθεί συγκεκριμένο Επιχειρησιακό Σχέδιο ειδικά για την αστυνόμευση στο Πεδίον του Άρεως.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet