Ξεκίνησαν οι δράσεις κουνουποκτονίας στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού
Ποιότητα Ζωής

Ξεκίνησαν οι δράσεις κουνουποκτονίας στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού

Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού άρχισε εβδομαδιαίες εφαρμογές προνυμφοκτονίας με εγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, σκευάσματα κατά μήκος του Ποδονίφτη.

Το ρέμα της Φιλοθέης αποτελεί τμήμα του Ποδονίφτη και θεωρείται βασική εστία αναπαραγωγής κουνουπιών. Τα τελευταία χρόνια, τα κουνούπια, λόγω της αύξησης του πληθυσμού τους, αλλά και της εισόδου στη χώρα μας νέων ειδών, με διαφορετικές βιολογικές συνήθειες, αποτελούν κίνδυνο για την εξάπλωση ασθενειών, αφού είναι φορείς αυτών, όπως ο ιός του Δυτικού Νείλου.

Πέρα αυτών, η όχληση που προκαλούν καθ΄  όλη τη διάρκεια της ημέρας οδηγεί σε υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.

Οδηγίες από τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Όπως αναφέρει η αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου, Κατερίνα Πετρίτση-Μουράντ, «αναλογιζόμενοι τα παραπάνω, αλλά και την ιδιομορφία του Δήμου μας όσο αφορά τη φυτική του κάλυψη, θεωρούμε αναγκαία τη λήψη μέτρων καταπολέμησης των κουνουπιών, αλλά και ενημέρωσης των δημοτών».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου:

  • Από τα μέσα Απριλίου και ανά 20 ημέρες στο σύνολο των 1.342 φρεατίων του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού ελέγχεται η περιεκτικότητά τους σε στάσιμα ύδατα και πραγματοποιείται προνυμφοκτονία σε όσα καταγράφονται με νερό.
  • Επίσης, σε κρίσιμα σημεία πρασίνου, όπως παιδικές χαρές, σιντριβάνια, πλατείες κ.α. καταγράφονται σε τακτά χρονικά διαστήματα οι εν δυνάμει εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών και αντιμετωπίζονται με τη μέθοδο της προνυμφοκτονίας.
  • Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση και επιτόπιος έλεγχος για την ανεύρεση εστιών αναπαραγωγής σε συνολικά 1.000 οικοδομικά κτήρια σε επιλεγμένες περιοχές του Δήμου.

Από τις αρχές Μαΐου, όπου ο πληθυσμός του κουνουπιού «τίγρης» αρχίζει και αυξάνεται σημαντικά, θα διανέμεται από τον Δήμο ενημερωτικά φυλλάδια προς τους δημότες με πληροφορίες και τρόπους αντιμετώπισης των κουνουπιών και ειδικότερα του συγκεκριμένου είδους. Τα φυλλάδια ενημέρωσης μπορούν οι πολίτες να τα προμηθεύονται από τα δημοτικά καταστήματα, τα ΚΕΠ του Δήμου και από το Εκπαιδευτικό Οικολογικό Πάρκο του Νέου Ψυχικού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet