Ρόδος: Το αποτυχημένο «συμβόλαιο θανάτου» και η «σκηνοθετημένη» ληστεία
Κοινωνία

Ρόδος: Το αποτυχημένο «συμβόλαιο θανάτου» και η «σκηνοθετημένη» ληστεία

«Σατανικός» αποδείχθηκε ένας 33χρονος, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και υπόθεση ληστείας σε βάρος συνιδιοκτητών εταιρeίας στη Ρόδο.

Μαζί του συνελήφθησαν δύο ακόμη υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 28 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης συμμορίας, απόπειρας ανθρωποκτονίας, προμήθειας ναρκωτικών, οπλοχρησίας, ψευδορκίας και απειλής. Ο 33χρονος αποδείχθηκε «πονοκέφαλος» για τις αστυνομικές Αρχές, καθώς τον περασμένο Ιανουάριο σχεδίασε και «παρήγγειλε» την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 27χρονου συνέταιρου του. Μάλιστα, ο ίδιος φρόντισε να προμηθεύσει με πιστόλι και σιγαστήρα τους δύο Αλβανούς εκτελεστές που προσέλαβε για τη «δουλειά».

Μερικές ημέρες αργότερα, στις 15 Ιανουαρίου 2018, ο 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, με το παραπάνω πιστόλι, πυροβόλησε, έχοντας σκοπό να σκοτώσει, κατά του 27χρονου, ο οποίος βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο. Για καλή τύχη του υποψηφίου θύματος το όπλο έπαθε εμπλοκή και έτσι ο υποψήφιος δολοφόνος δεν πέτυχε τον σκοπό του. Αξίζει να σημειώσουμε ότι, όπως διακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι είχαν προβεί σε τηλεφωνικές απειλές προς τον 27χρονο, ενώ είχαν κάνει και δολιοφθορά στο όχημα που χρησιμοποιούσε.

Η σκηνοθετημένη ένοπλη ληστεία

Ο «σατανικός» -όπως οι ίδιοι οι αστυνομικοί τον χαρακτηρίζουν- 33χρονος δεν έμεινε εκεί. Στις 9 Απριλίου -τη Δευτέρα του Πάσχα- με τη βοήθεια των συνεργών του «σκηνοθέτησε» ένοπλη σε βάρος του ληστεία, καταγγέλλοντας ψευδώς ότι άγνωστοι δράστες, με καλυμμένα χαρακτηριστικά, τον ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου μέσα σε επαγγελματικό του χώρο και αφού παραβίασαν το χρηματοκιβώτιο και αφαίρεσαν το περιεχόμενο, διέφυγαν πυροβολώντας για εκφοβισμό.

Μάλιστα, ο ίδιος προμηθεύτηκε μισό κιλό ακατέργαστη κάνναβη, ποσότητα κοκαΐνης και γεμιστήρα πολεμικού όπλου, τα οποία τοποθέτησε – «φύτεψε» στην κατοικία των δυο συνεταίρων του, για να τους ενοχοποιήσει. Οι δράστες προσήχθησαν την Πέμπτη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου και κατά την προανακριτική διαδικασία «έσπασαν» και ομολόγησαν με κάθε λεπτομέρεια τις πράξεις τους. Από τις έρευνες που έγιναν στους χώρους των εγκληματικών πράξεων και στις κατοικίες των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

  • κάνναβη βάρους -504- γραμμαρίων,
  • κοκαΐνη βάρους -47,5- γραμμαρίων,
  • πιστόλι με γεμιστήρα,
  • γεμιστήραw πολεμικού όπλου με -21- φυσίγγια,
  • αυτοσχέδιος μεταλλικός λοστός με χειρολαβή,
  • ΙΧΕ αυτοκίνητο και δίκυκλη μοτοσυκλέτα,
  • ηλεκτρικό τρυπάνι,
  • 10 κινητά τηλέφωνα και -2- υπολογιστές αφής, και
  • το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet