Δ. Τζανακόπουλος: Δεν επιβεβαιώνεται περιστατικό στη βραχονησίδα – Προκλητικός ο Γιλντιρίμ
Πολιτική

Δ. Τζανακόπουλος: Δεν επιβεβαιώνεται περιστατικό στη βραχονησίδα – Προκλητικός ο Γιλντιρίμ

Διαψεύδει η κυβέρνηση, διά στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, ότι υπάρχει περιστατικό αφαίρεσης ελληνικής σημαίας σε ακατοίκητη βραχονησίδα, όπως υποστηρίζει ο Μπιναλί Γιλντιρίμ.

«Με βάση ενημέρωση από το Πεντάγωνο και το ΓΕΝ δεν επιβεβαιώνεται περιστατικό. Συνεχίζεται η διερεύνηση του θέματος με ψυχραιμία», διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ταυτόχρονα ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε «απολύτως προκλητική και καταδικαστέα τη δήλωση του Γιλντιρίμ», για να επισημάνει ότι η κυβέρνηση «δεν αποδέχεται καμία θεωρία περί γκρίζων ζωνών και φυσικά ούτε αμφισβήτηση της εθνικής της κυριαρχίας». Την ίδια ώρα ο δήμαρχος Φούρνων Κορσεών, Γιάννης Μαρούσης, δηλώνει ότι «η σημαία κυματίζει»διαψεύδοντας και αυτός με τη σειρά του τον Τούρκο πρωθυπουργό, ο οποίος νωρίτερα σήμερα ισχυρίστηκε ότι «αφαιρέσαμε την ελληνική σημαία από ακατοίκητη βραχονησίδα του Αιγαίου».

Σε ό,τι αφορά στη διαπραγμάτευση με την πΓΔΜ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε τις δύο προϋποθέσεις για το θέμα του ονόματος των Σκοπίων, την αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων και την αποδοχή του erga omnes, και κάλεσε τη γειτονική χώρα να κατανοήσει ότι υποχωρήσεις χρειάζονται και από τις δύο πλευρές.

Για το θέμα της απλής αναλογικής ο κ. Τζανακόπουλος, απευθυνόμενος στο Κίνημα Αλλαγής, που επαναφέρει το θέμα, είπε ότι «εάν θέλει να συζητήσουμε ξανά το ζήτημα, τότε εμείς θα είμαστε διαθέσιμοι».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet