Κατασχέθηκε άλλος ένας τόνος ηρωίνης
Κοινωνία

Κατασχέθηκε άλλος ένας τόνος ηρωίνης

Ακόμα ένας τόνος ναρκωτικών βρέθηκε σε αποθήκη στην περιοχή Λαμπρικά Κορωπίου Αττικής μετά από αιφνιδιαστική επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος, κατά τη διάρκεια της νύχτας (ξημερώματα Κυριακής 22 Ιουνίου), στην οποία συμμετείχαν και δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας. Κατά την επιχείρηση έγιναν 14 συλλήψεις.

Κατασχέθηκαν 986 κιλά και 600 γραμμάρια ηρωίνης, που σύμφωνα με πληροφορίες, συνδέονται με τον εντοπισμό πριν περίπου δέκα ημέρες πάνω του ενός τόνου ηρωίνης σε άλλη αποθήκη στο Κορωπί και σε έπαυλη στη Φιλοθέη, για την οποία έχουν ήδη προφυλακισθεί εννέα άτομα μεταξύ των οποίων ένας 40χρονος εφοπλιστής και ένα Αλβανός υπήκοος.

Όλα τα ναρκωτικά φέρεται να είχαν μεταφερθεί στην Ελλάδα με φορτηγό πλοίο που βρίσκονταν εδώ και καιρό στη θαλάσσια περιοχή της Ελευσίνας και παρακολουθείτο από τις διωκτικές αρχές. Το συγκεκριμένο πλοίο μπλοκαρίστηκε το βράδυ του Σαββάτου 21 Ιουνίου – ξημερώματα Κυριακής 22 Ιουνίου και μετά από συντονισμένη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος συνελήφθησαν τα 10 μέλη του πληρώματος και άλλα τέσσερα άτομα που φέρονται ως στελέχη της εταιρείας.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης έγιναν 14 συλλήψεις και ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται δύο Έλληνες, μία γυναίκα που εμφανίζεται ως η εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας και ένας άνδρας.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα ναρκωτικά είχαν μεταφερθεί εδώ και καιρό με το δεξαμενόπλοιο «NOOR -1» σημαίας Τόγκο στην Ελευσίνα και από εκεί με ειδικά διαμορφωμένο φορτηγό όχημα στις δύο αποθήκες στο Κορωπί και στην έπαυλη στη Φιλοθέη. Ο ένας από τους σημερινούς συλληφθέντες, φέρεται να έχει βοηθήσει στη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών στην έπαυλη στη Φιλοθέη και ήταν υπό διαρκή παρακολούθηση εδώ και καιρό από την ασφάλεια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά. Οι άλλοι 12 συλληφθέντες στην πλειονότητά τους είναι Τούρκοι υπήκοοι και οι 10 από αυτούς αποτελούν το πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου.

Το συγκεκριμένο πλοίο δεσμεύτηκε και κατασχέθηκε χθες βράδυ και μετά από συντονισμένη επιχείρηση του λιμενικού σώματος συνελήφθησαν τα 10 μέλη του πληρώματος και άλλα τέσσερα άτομα που φέρονται ως στελέχη της εταιρείας. Όλοι οι συλληφθέντες κρατούνται στο κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά και αναμένεται να οδηγηθούν στην εισαγγελία Πειραιά.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet