Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Δωρεάν προληπτικός έλεγχος μαστού στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού

0
101 Προβολές

Δωρεάν προληπτικός έλεγχος μαστού για γυναίκες – κατοίκους του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού άνω των 40 ετών διοργανώνεται την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018 από τις 9:00 έως τις 13:00 στο Δημοτικό Ιατρείο Νέου Ψυχικού (Τερτσέτη 51, Νέο Ψυχικό).

Με πρωτοβουλία της Επιτροπής Υγείας – Πρόνοιας του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού και την εθελοντική συμμετοχή του ιατρού ογκολόγου χειρουργού, Γεωργίου Φιλιππάκη, στον έλεγχο, συμπεριλαμβάνεται κλινική εξέταση, ψηλάφηση, αξιολόγηση μαστογραφίας (εφ΄ όσον υπάρχει) και υπέρηχος.

Ο καρκίνος του μαστού παρουσιάζει μια σχετική αύξηση τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες. Είναι ο πιο συχνά διαγνωσμένος καρκίνος στο γυναικείο πληθυσμό παγκοσμίως. Επίσης, είναι η πρώτη κατά σειρά αιτία θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες σε ηλικίες 35 – 50 ετών.

Στόχος είναι να ενημερωθούν οι γυναίκες για τις μεθόδους έγκαιρης διάγνωσης, να έρθουν σε επαφή με ειδικούς γιατρούς μαστού που θα τις ενημερώσουν για τη υγεία του μαστού τους και να εξοικειωθούν οι νεότερες γυναίκες με τη διαδικασία της κλινικής εξέτασης μαστού.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up