Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Να απευθύνει χαιρετισμό σε εκδήλωση για τη ΣΣΕ ζητεί ο Κ. Τίγκας

0
128 Προβολές

Να του επιτραπεί να απευθύνει χαιρετισμό κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τα 190 χρόνια της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ) που διοργανώνει ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 ζητεί από τον δήμαρχο Ηλία Αποστολόπουλο, ο επικεφαλής της παράταξης Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Παπάγου – Χολαργού, Κώστας Τίγκας.

Συγκεκριμένα, σε ανοιχτή επιστολή του προς τον δήμαρχο ο κ. Τίγκας σημειώνει:

Αξιότιμε κύριε δήμαρχε,

Η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ), με την ευκαιρία συμπλήρωσης των 190 χρόνων από την ίδρυσή της, έχει σχεδιάσει και υλοποιεί πλήθος δράσεων σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, προκειμένου να αναδείξει την ένδοξη ιστορία της, καθώς και την αναμφισβήτητη προσφορά στην πατρίδα μας.

Ενημερωθήκαμε ότι σε αυτό το πλαίσιο θα διοργανώσετε στις 22 Απριλίου 2018, εκδήλωση προς τιμήν της ΣΣΕ, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παπάγου.

Καταρχάς, θα ήθελα να εκφράσω τη σύμφωνη γνώμη της παράταξής μας με την απόφαση να τιμήσουμε ως Δήμος τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, που με τους χιλιάδες αξιωματικούς της έχει προσφέρει αίμα, τιμή και δόξα στα πεδία των μαχών και έχει ομολογουμένως συμβάλει τα μέγιστα στην υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας μας.

Είμαι βέβαιος ότι κατανοείτε τη μεγάλη συμβολική αξία που έχει, ειδικά αυτές τις κρίσιμες στιγμές για τα εθνικά μας θέματα, να επιδείξουμε ως Δήμος την πρέπουσα ευαισθησία και ομοψυχία. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο σας ζητώ να μου επιτρέψετε να κάνω ένα σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση, ανάλογου χρόνου και μετά από σας, με την προσήκουσα τιμή προς έναν τόσο σημαντικό θεσμό, τον οποίο έχω τιμήσει επί πολλά έτη και από διάφορες θέσεις.

Θα ήθελα εδώ να σας υπενθυμίσω ότι είμαι ο μοναδικός δημοτικός σύμβουλος που προέρχομαι από τη ΣΣΕ – αντιστράτηγος ε.α. – και μάλιστα διετέλεσα επί 10 συναπτά έτη (2003-2013) καθηγητής Ηγεσίας και Ανθρώπινου Δυναμικού της Σχολής.

Θέλω να ελπίζω ότι αυτή τη φορά δεν θα επαναλάβετε τα ίδια λάθη που κάνατε κατά την εκδήλωση για τα Ίμια, όπου δεν δώσατε τη δυνατότητα σε κανέναν δημοτικό σύμβουλο από άλλη παράταξη πλην της δικής σας να έχει ουσιαστική παρουσία κάνοντας έναν χαιρετισμό. Επιπροσθέτως, στη συγκεκριμένη εκδήλωση δεν μου επιτρέψατε να καταθέσω στέφανο τιμής στους πεσόντες στα Ίμια στο Ηρώο που υπάρχει στον Δήμο μας, παρόλο που η οικογένεια του αείμνηστου Υποπλοίαρχου Καραθανάση ήταν απολύτως σύμφωνη.

Είναι απαράδεκτο σε έναν ιστορικό δήμο όπως ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού να επικρατούν παρωχημένες λογικές που επιβάλλουν να πραγματοποιούνται εκδηλώσεις στις οποίες έχουν δικαίωμα συμμετοχής ουσιαστικά μόνο εκπρόσωποι της δημοτικής Αρχής και οι οποίες τελικά εκλαμβάνονται από τους πολίτες ως προεκλογικές δράσεις του εκάστοτε δημάρχου.

Αναμένω τη θετική απάντησή σας στο αίτημα μου να απευθύνω έναν σύντομο χαιρετισμό, ώστε να τιμήσουμε συλλογικά ως Δημοτικό Συμβούλιο τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up