Από αθλητική οικογένεια η Αναστασία Παπαδημητρίου του Αστέρα Πεύκης
Αθλητισμός

Από αθλητική οικογένεια η Αναστασία Παπαδημητρίου του Αστέρα Πεύκης

Η Εθνική Ομάδα του Τραμπολίνο, στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ο Αστέρας Πεύκης, επέστρεψε από το Αζερμπαϊτζάν στην Αθήνα και έτυχε θερμής υποδοχής. Ανάμεσά τους ξεχώρισαν η Αναστασία Παπαδημητρίου, η οποία ήρθε με δύο χάλκινα μετάλλια στο στήθος της από τον ομαδικό και τον ατομικό αγώνα της κατηγορίας νεανίδων, οι τρεις κοπέλες που συμμετείχαν μαζί της στον ομαδικό αγώνα και η Λίλα Κασάπογλου, η οποία πήρε την καλύτερη θέση στην ιστορία γυναικών (13η).

Ο πρώην δήμαρχος Πεύκης και σήμερα πρόεδρος των Ελλήνων Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ), Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, συνεχάρη την εθνική ομάδα και τον Αστέρα για το σπουδαίο έργο που κάνει και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην Αναστασία και τη Λίλα.

«Τη Λίλα την τιμήσαμε ως το πρόσωπο του 2017 στον αθλητισμό του Δήμου μας. Είναι μεγάλη αθλήτρια, παγκοσμίου βεληνεκούς. Είμαστε βέβαιοι ότι ο δρόμος προς τον τελικό ενός μεγάλου αγώνα πλησιάζει. Η Αναστασία μας γέμισε ελπίδες με τα δύο μετάλλια της. Έχει ταλέντο και δουλεύει σκληρά» τόνισε.

Ακολούθως σημείωσε: «Στους περισσότερους δεν είναι γνωστό ότι η πρωταγωνίστρια των αγώνων, από ελληνικής πλευράς, η 16χρονη Αναστασία, είναι γόνος αθλητικής οικογένειας. Και οι δύο γονείς της, ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου και η Άννα Προδρομίδου, ήταν αθλητές του στίβου. Είναι και οι δύο διακριτικοί και χαμηλών τόνων και καμαρώνουν την πρόοδο των παιδιών τους στον αθλητισμό χωρίς να παρεμβαίνουν και να τα επισκιάζουν. Έτσι κι αλλιώς τα αθλήματα τους δεν είναι συναφή».

Ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου είναι, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του κ. Θεοδωρακόπουλου, ο μεγαλύτερος αθλητής της σφυροβολίας όλων των εποχών στη χώρα μας και έχει καταφέρει να συμμετάσχει σε πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες, αρχίζοντας το 1996 στην Ατλάντα και φθάνοντας έως τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο. Μάλιστα το 2000 στο Σίνδεϊ είχε περάσει και στον τελικό του αγωνίσματος. Το 2002 στο Μόναχο είχε καταφέρει να κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο. Συνολικά στην καριέρα του έχει κερδίσει 20 μετάλλια μεγάλων διεθνών διοργανώσεων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet