Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή: Ο δήμαρχος Πεντέλης στηρίζει τον αθλητισμό ή τους ιδιώτες;

1
1018 Προβολές

«Οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν εις διπλούν τη συμμετοχή στο 5ο Attika Run & Fun Grand Prix 2018» υποστηρίζει η δημοτική παράταξη Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή, με επικεφαλής τον κ. Αντώνη Φειδοπιάστη, αναφορικά με την αθλητική διοργάνωση που έχει προγραμματισθεί για την Κυριακή 29 Απριλίου 2018, με συνδιοργανωτή τον Δήμο Πεντέλης. Παράλληλα, χαρακτηρίζει τη διοίκηση του δημάρχου Πεντέλης, Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη ως «ανοιχτοχέρα» σε ό,τι αφορά τους ιδιώτες, την ώρα που χρηματοδοτεί με το «σταγονόμετρο» τους αθλητικούς συλλόγους της πόλης.

Συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, με τίτλο «Ο δήμαρχος Πεντέλης στηρίζει τον αθλητισμό ή τους ιδιώτες;», η παράταξη αναφέρει τα εξής:

Ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΟΠΑΘ) του Δήμου Πεντέλης μάς ενημερώνει, μέσω ανακοίνωσής του, ότι είναι συνδιοργανωτής στο 5ο Attika Run & Fun Grand Prix 2018, που θα πραγματοποιηθεί στον Δήμο την Κυριακή 29 Απριλίου.

«Ουδέν μεμπτόν», θα υποστήριζε κάποιος, για μια εκδήλωση που προάγει τον μαζικό αθλητισμό. Όμως, υπάρχουν κάποιες «λεπτομέρειες» που δυστυχώς αποδεικνύουν ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο… αθώα.

Έτσι, διαβάζοντας την προκήρυξη της διοργάνωσης, μαθαίνουμε ότι όποιος πολίτης θέλει να συμμετάσχει σε αυτήν θα πρέπει να καταβάλει ως εγγραφή 10ευρώ/αγώνα. Δηλαδή, να «βγάλει» και κάτι ο έτερος συνδιοργανωτής του αγώνα, που βέβαια είναι ιδιωτική εταιρεία.

Αλλά ο Δήμος δεν μένει μόνο σε αυτό. Για να διασφαλίσει ότι ο ιδιώτης θα έχει εξασφαλισμένο το κέρδος του, προχώρησε, μέσω του ΟΠΑΘ (απόφαση 62/2018 της 3/4/2018) στην επιχορήγηση των εξόδων της συγκεκριμένης αθλητικής διοργάνωσης με το ποσό των 6.000 ευρώ.

Με άλλα λόγια, ο πολίτης καλείται να βάλει δύο φορές το χέρι στην τσέπη του, μία ως άμεση εισφορά για να συμμετάσχει στον αγώνα και μία έμμεσα, μέσω της δημοτικής φορολογίας, από την οποία θα πληρωθεί ο ιδιώτης.

Πολύ «ανοιχτοχέρα» εμφανίζεται η διοίκηση του δημάρχου Δ. Στεργίου προς κάποιους ιδιώτες και μάλιστα σε μια εποχή που τα ευρώ δεν βγαίνουν τόσο εύκολα, ενώ οι επιχορηγήσεις προς τους αθλητικούς συλλόγους (και όχι μόνο) σε Μελίσσια, Ν. Πεντέλη και Πεντέλη χρηματοδοτούνται με το… σταγονόμετρο.

1 σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up