Λύσεις για τα αποφρακτικά προβλήματα των Bορείων Προαστίων
Αυτοδιοίκηση

Λύσεις για τα αποφρακτικά προβλήματα των Bορείων Προαστίων

Έχουν περάσει αρκετές δεκαετίες από τότε που η Κηφισιά και οι γύρω περιοχές ήταν τόπος αναψυχής για τους Αθηναίους, τότε που το κλεινόν άστυ δεν ήταν παρά μόνο μια μικρή έκταση σε αυτό που αποκαλούμε σήμερα ιστορικό κέντρο.

Με την πάροδο των χρόνων όμως η Αθήνα εξαπλώθηκε και οι γειτονιές της γνώρισαν πρωτοφανή οικιστική ανάπτυξη, που δυστυχώς δεν είχε μόνο θετικές συνέπειες για τη ζωή των κατοίκων τους. Τα μικρά σπίτια έδωσαν τη θέση τους σε ογκώδεις πολυκατοικίες, η αντιπαροχή γνώρισε μεγάλες δόξες και κάπως έτσι το τοπίο άλλαξε δραματικά.

Μαζί με τα άλλα προβλήματα της καθημερινότητας, όπως η κίνηση στους δρόμους και η ατμοσφαιρική ρύπανση, ήρθαν και τα προβλήματα που αφορούν στις πολυκατοικίες, ειδικά τα αποφρακτικά. Με δεδομένο ότι οι πρώτες πολυκατοικίες που χτίστηκαν στα Βόρεια Προάστια δεν διανύουν και την πρώτη τους νεότητα, αλλά και το γεγονός ότι οι περιοχές αυτές είναι ευάλωτες σε βροχές και πλημμύρες, είναι σίγουρο ότι οι ανάγκες τους για συντήρηση και για αποφρακτικές εργασίες είναι εξίσου μεγάλες με εκείνες που υπάρχουν στις άλλες γειτονιές της Αθήνας, αν όχι μεγαλύτερες.

Γι΄ αυτό λοιπόν και στα Βόρεια Προάστια υπάρχουν επιχειρήσεις αποφράξεων που ανταποκρίνονται σε κάθε κλήση που δέχονται, φτάνουν άμεσα στο σημείο που τους υποδεικνύεται και ολοκληρώνουν την εργασία τους με ποιότητα, πιστότητα και εγγύηση για καλό αποτέλεσμα. Εκτός αυτού όμως αναλαμβάνουν και την τακτική συντήρηση του αποχετευτικού συστήματος των πολυκατοικιών, που είναι καλό να γίνεται τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο, κατά προτίμηση μία το φθινόπωρο, πριν από τις βροχές του χειμώνα, και άλλη μία την άνοιξη, για να αξιολογηθεί η επιβάρυνση του δικτύου κατά τον χειμώνα, αλλά και επειδή οι υδροδοτικές ανάγκες το καλοκαίρι είναι μεγαλύτερες.

Με ένα εξαιρετικά εκπαιδευμένο και έμπειρο προσωπικό, με πλήρη μηχανολογικό εξοπλισμό και με έναν μεγάλο στόλο βυτιοφόρων και αντλιοφόρων, οι επαγγελματίες των αποφράξεων καταφέρνουν να φέρουν εις πέρας τόσο τις απλές περιπτώσεις που αφορούν στα διαμερίσματα όσο και τις ευρύτερες ανάγκες που έχουν να κάνουν με το κεντρικό υδροδοτικό και αποχετευτικό σύστημα των πολυκατοικιών. Πολλές φορές, μάλιστα, έχουν ασχοληθεί και με άλλες εργασίες, όπως οι απαντλήσεις υδάτων από διαμερίσματα, το άνοιγμα δρόμων με απομάκρυνση των φερτών υλικών και πολλές άλλες.

Αν και γενικά πιστεύεται ότι τα Βόρεια Προάστια κατοικούνται από ανθρώπους ανώτερης κοινωνικής τάξης και περισσότερο ευκατάστατους, η αλήθεια είναι πως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Με την έλευση της κρίσης τα δεδομένα έχουν αλλάξει, με την κατοχή ενός ακινήτου να αποτελεί πιο πολύ… κατάρα παρά ευλογία. Και βέβαια από τη μία όλοι πρέπει να έχουν πρόσβαση σε οικονομικές υπηρεσίες αποφράξεων, ενώ από την άλλη δεν χρειάζεται να πληρώσουν μια περιουσία για αυτές τις υπηρεσίες όσοι είναι πιο άνετοι οικονομικά.

Γι΄ αυτό ακριβώς οι εταιρείες αποφράξεων που δραστηριοποιούνται στα Βόρεια Προάστια κρατούν το κόστος σε λογικά πλαίσια, χωρίς να κάνουν εκπτώσεις στην ποιότητα των υπηρεσιών. Και αν η αμοιβή μπορεί να γίνει αντικείμενο διαπραγμάτευσης, αυτά που δεν συζητούνται είναι η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και η διατήρηση του καλού ονόματος που έχουν οι εταιρείες αποφράξεων, ύστερα από τόσα χρόνια παρουσίας στον χώρο.

Περαιτέρω πληροφορίες: https://www.apofraxeis4u.gr/vp/kifisia

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet