Ενδιαφέρουσα ομιλία για την Τρίτη Ηλικία, με τη στήριξη του Δήμου Αμαρουσίου
Κοινωνία

Ενδιαφέρουσα ομιλία για την Τρίτη Ηλικία, με τη στήριξη του Δήμου Αμαρουσίου

Μία πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα με πλήθος ομιλητών, που κάλυψε ένα ευρύ πεδίο θεμάτων που σχετίζονται με την καλή υγεία και την εξασφάλιση καλής ποιότητας ζωής για τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας φιλοξενήθηκε στο δημαρχείο Αμαρουσίου. Την ημερίδα με θέμα «Προβλήματα υγείας και ποιότητα ζωής στην Τρίτη Ηλικία» πραγματοποίησε η Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία με τη συνεργασία και την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου χαιρέτισε ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης συνεχάρη τον πρόεδρο της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας, Ιωάννη Καραϊτιανό, και την ομάδα επιστημόνων που τον πλαισιώνουν που μέσα από τη δραστηριοποίησή τους αναδεικνύουν τις ιδιαιτερότητες της Τρίτης Ηλικίας, τις δυσκολίες και τους κινδύνους με τους οποίους έρχονται αντιμέτωποι οι ηλικιωμένοι συνάνθρωποί μας. «Έχουμε ηθικό χρέος απέναντι στους ανθρώπους που μας μεγάλωσαν να συμβάλλουμε όσο μπορούμε ώστε να έχουν ποιοτικά γηρατειά και να χαίρουν καλής υγείας για να μπορούν να απολαμβάνουν τη ζωή. Εμείς στο Μαρούσι τιμούμε τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας και με κάθε ευκαιρία αξιοποιούμε συνεργασίες και ανθρώπους που μέσα από το έργο, τις γνώσεις και την εμπειρία τους μπορούν να συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους» επεσήμανε ο κ. Πατούλης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας, κ. Καραϊτιανός, στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να υπάρχει ενημέρωση τόσο των ίδιων των εκπροσώπων της Τρίτης Ηλικίας όσο και των συγγενών τους προκειμένου να μπορούν να έχουν πρόσβαση στην κατάλληλη φροντίδα για πρόληψη της υγείας τους και μία ποιοτική καθημερινότητα.

Στο πλαίσιο της ημερίδας παρουσιάστηκαν μία σειρά από ζητήματα που σχετίζονται με προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας όπως οστεοπόρωση, διαταραχές θρέψης, υπέρταση, αλλά και οι κίνδυνοι για την υγεία τους από πτώσεις και κατάγματα, καρκίνο του προστάτη και γυναικολογικό καρκίνο. Επίσης, θέματα όπως η κατ΄ οίκον φροντίδα των ηλικιωμένων ατόμων και η σημασία του υποστηρικτικού οικογενειακού και κοινωνικού περιβάλλοντος, η ομορφιά στην Τρίτη Ηλικία και οι ιδιαιτερότητες στη χειρουργική των υπερηλίκων, αναπτύχθηκαν, επίσης, από έγκυρους ομιλητές στη διάρκεια της ημερίδας.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι:

  • Παναγιώτα Σουρτζή, καθηγήτρια Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ, αντιπρόεδρος ΕΓΓΕ.
  • Μέμη Τσεκούρα, πρόεδρος Συλλόγου Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα».
  • Ειρήνη Λιδωρίκη, κλινική σιαιτολόγος – διατροφολόγος, ακαδημαϊκή υπότροφος ΄ Χειρουργικής Κλινικής ΕΚΠΑ, υποψήφια διδάκτωρ.
  • Βίκυ Κλήμη, γενική διευθύντρια ΒΙΟΑΧΙS Homecare.
  • Ιωάννης Γ. Καραϊτιανός, Αμ. επίκουρος καθηγητής Χειρουργικής ΕΚΠΑ, συντονιστής διευθυντής Ογκολογικής Χειρουργικής Κλινικής Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας»
  • Ιωάννης Χιώτης, χειρουργός ορθοπεδικός, 3η Ορθοπεδική Κλινική Νοσοκομείο «Υγεία».
  • Ιωάννης Καλλιάτσος, καρδιολόγος, επιμελητής Γενικής Κλινικής Πειραιώς «Ιπποκράτης».
  • Κωνσταντίνος Στάμου, γενικός χειρουργός, διδάκτωρ ΕΚΠΑ, Βιοκλινική Αθηνών.
  • Δημήτριος Λαουλάκος, διευθυντής Πλαστικής Χειρουργικής Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών.
  • Σοφία Μπαλαμώτη, Ειδ. Μαιευτικής Γυναικολογίας, Κωνσταντοπούλειο ΓΝΝ Ιωνίας – Πατησίων «Αγία Όλγα».
  • Μιχαήλ Χρυσοφός, αναπληρωτής καθηγητής Ουρολογίας ΕΚΠΑ, ΠΓΝ «Αττικόν».
  • Μιχαήλ Παπαχαραλάμπους, διευθυντής Παθολογίας, Νοσοκομείο Metropolitan – Ορθοβιοτική, αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκής Επιστημονικής Εταιρείας Προληπτικής και Αναγεννητικής Ιατρικής (ESAAM), αντιπρόεδρος ΕΓΓΕ.
  • Ιωάννα Λάκα, δημοσιογράφος, συγγραφέας Υγείας.

Παρόντες ήταν, επίσης, η αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Αμαρουσίου, Ρένα Χαλιώτη, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης, πολίτες και εκπρόσωποι της Τρίτης Ηλικίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet