«Αλληλοκαρφώματα» Γ. Πατούλη και Γ. Καμίνη με… φόντο την Αθήνα
Αυτοδιοίκηση

«Αλληλοκαρφώματα» Γ. Πατούλη και Γ. Καμίνη με… φόντο την Αθήνα

Ανταλλαγή… θερμών δηλώσεων μεταξύ του περιβάλλοντος του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη και του προέδρου της ΚΕΔΕ, δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, με αφορμή τις δηλώσεις του τελευταίου στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real FΜ», όπου ανέφερε ότι «η Αθήνα πρέπει να αποκτήσει επιτέλους δήμαρχο».

Η απάντηση ήρθε μέσω συνεργατών του κ. Καμίνη οι οποίοι σχολίασαν ότι «η Αθήνα έχει δήμαρχο, οι επιλογές του οποίου, για την ανάπτυξη της πόλης, την ανάδειξη του ζητήματος της ασφάλειας, την αντιμετώπιση της οικονομικής και προσφυγικής κρίσης, κάθε μέρα δικαιώνονται».

Οι ίδιοι κύκλοι δε πρόσθεσαν: «Την ώρα που η Τοπική Αυτοδιοίκηση υφίσταται από την κυβέρνηση μια ζωτικής σημασίας επίθεση, εκείνο που χρειάζεται είναι να έχει πρόεδρο η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας ο οποίος να προασπίζεται τα δικαιώματά της και όχι τις προσωπικές του φιλοδοξίες».

Στη συγκεκριμένη κριτική, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ απάντησε:

Οι «ανώνυμοι συνεργάτες»  του φίλου και συναδέλφου μου δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, του προσφέρουν κακές υπηρεσίες με τα σχόλια τους, όταν αμφισβητούν την προσπάθεια που καταβάλλω από το 2015, που ανέλαβα πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, για να διασφαλίσω την ενότητα της Αυτοδιοίκησης. Για να δημιουργήσω ένα αρραγές αυτοδιοικητικό μέτωπο, για να αντιμετωπίσουμε τις πρωτοφανείς επιθέσεις που δέχεται ο θεσμός μας από τους εκπροσώπους του Κεντρικού Κράτους.

Θυμίζω επίσης στους συγκεκριμένους «ανώνυμους» σχολιαστές ότι η ΚΕΔΕ βρίσκεται στο πλευρό του Δήμου της Αθήνας και της σημερινής δημοτικής Αρχής της πόλης διαρκώς, αναδεικνύοντας την κυβερνητική ασυνέπεια σε πολλές περιπτώσεις, όπως π.χ. τα προβλήματα που δημιουργούν στην εικόνα της πόλης και στο αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της τα διαρκή περιστατικά βίας κι  ανομίας, το πρόσφατο νομοσχέδιο για τη δημιουργία της «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» κ.λπ.

Η ενότητα της Αυτοδιοίκησης κινδυνεύει από αυτούς που την επικαλούνται ευκαιριακά, όποτε τους συμφέρει. Ή από αυτούς που βλέπουν τον θεσμό ως ευκαιρία προσωπικής ανέλιξης και «σκαλοπάτι» για την ανάληψη νέων αξιωμάτων στον δημόσιο βίο της χώρας.

Όσον αφορά την αμφισβήτηση της ικανότητας του κ. Καμίνη ως δημάρχου της Αθήνας, ας την αναζητήσουν αλλού, όχι σε μένα. Μια γρήγορη ανάγνωση στον Κυριακάτικο Τύπο θα τους διαφωτίσει, ώστε να διαπιστώσουν καλύτερα ποιοι είναι αυτοί που πραγματικά τον αμφισβητούν. Ποιοι είναι αυτοί που χρησιμοποιούν πληρωμένους κονδυλοφόρους, για να υπηρετήσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες. Σε βάρος πάντα της ενότητας της Αυτοδιοίκησης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet