Στη συναυλία των κιθαριστών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ο Γ. Πατούλης
Πολιτισμός

Στη συναυλία των κιθαριστών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ο Γ. Πατούλης

580 κιθαριστές και χορωδοί μαζί με τη μοναδική Μαρία Φαραντούρη σαγήνεψαν και συγκίνησαν το κοινό που κατέκλυσε επί δύο συνεχείς βραδιές το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στη μεγάλη γιορτή για την Ελλάδα και την ελληνική μουσική.

Το μεγάλο μουσικό γεγονός, υπό τη διεύθυνση του πολυβραβευμένου μαέστρου Βαγγέλη Μπουντούνη, ήταν αφιερωμένο στους δύο κορυφαίους μουσικοσυνθέτες το, Μάνο Χατζηδάκι και τον Μίκη Θεοδωράκη, που η Μαρία Φαραντούρη ένωσε με τη φωνή της και τους ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο.

Στο πρώτο μέρος της μεγάλης συναυλίας, 200 κιθαριστές με τη συμμετοχή των κιθαριστών του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου, έφορου – καθηγητή των τάξεων κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου Βαγγέλη Μπουντούνη μαζί με τους String Demons (βιολί, βιολοντσέλο) και τη Μάρω Ραζή (κιθάρα) ερμήνευσαν κομμάτια Μάνου Χατζηδάκι, Διονύση Σαββόπουλου, Ελένης Καραϊνδρου, String Demons και Βαγγέλη Μπουντούνη.

Στο δεύτερο μέρος, έξι νεανικές χορωδίες με τη συμμετοχή και της Παιδικής Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου, υπό τη διεύθυνση της Φωτεινής Κοσκόρου ερμήνευσαν μαζί με τη Μαρία Φαραντούρη τα τραγούδια «Ένα το Χελιδόνι», «Χρυσοπράσινο Φύλλο», «Τα Καβουράκια», «Μαουτχάουζεν», «Τα Παιδιά του Πειραιά», «Κεμάλ», «Αθανασία», «Ο εφιάλτης της Περσεφόνης», «Δρόμοι Παλιοί», « Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ», «Μη Μιλάς άλλο γι΄ Αγάπη».

Το μουσικό υπερθέαμα παρακολούθησε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος συνεχάρη θερμά τον κ. Μπουντούνη, τους συντελεστές, καθώς και τη νέα γενιά των κιθαριστών και χορωδών, σημειώνοντας ότι «μέσα από την προσπάθεια και την άψογη ερμηνεία σας αναδεικνύετε για πολλοστή φορά την πολιτιστική παρακαταθήκη της χώρας μας, καθώς και την Ελλάδα της δημιουργίας και του πολιτισμού».

Παράλληλα, σε μία εγκάρδια συνομιλία με τη Μαρία Φαραντούρη, εκφράστηκε αμοιβαία η διάθεση για συμμετοχή της μεγάλης καλλιτέχνιδος στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αμαρουσίου τους θερινούς μήνες.

Ο μαέστρος Βαγγέλης Μπουντούνης ευχαρίστησε θερμά τον κ. Πατούλη για την αμέριστη υποστήριξή του στην προαγωγή της μουσικής παιδείας στους νέους μας, καθώς και για τη διάθεση των σύγχρονων εγκαταστάσεων του Δημοτικού Ωδείου για την προετοιμασία των συναυλιών.

Συγκινημένη η Μαρία Φαραντούρη ευχαρίστησε την οικογένεια του Βαγγέλη Μπουντούνη για την πολύχρονη συνεργασία, υπογραμμίζοντας ότι «οι νέοι κιθαρίστες και οι χορωδοί είναι εκείνοι που θα συνεχίσουν το έργο μας, γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον της Ελλάδας μας».

Εκ μέρους του Δήμου Αμαρουσίου στη συναυλία παραβρέθηκαν, επίσης, η αντιδήμαρχος Ρένα Χαλιώτη και ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμαρουσίου, Νικόλαος Πέππας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet