Καταγγελίες για δημιουργία σούπερ μάρκετ σε περιοχή αμιγούς κατοικίας στα Μελίσσια
Επιχειρήσεις – Αγορά

Καταγγελίες για δημιουργία σούπερ μάρκετ σε περιοχή αμιγούς κατοικίας στα Μελίσσια

Οι οικοδομικές εργασίες που πραγματοποιούνται στο ισόγειο κατάστημα που βρίσκεται στην πολυκατοικία επί των οδών Καποδιστρίου 7 και Πηγής 67, στα Μελίσσια, απασχόλησαν -εκτός ημερήσιας διάταξης- το Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης, στη συνεδρίαση της Τρίτης 24 Απριλίου 2018. Το θέμα έφερε, με ερώτησή του στο Σώμα, ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Μπούρας (στέλεχος του συνδυασμού Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή), επικαλούμενος σχετική επιστολή κατοίκων της περιοχής.

Στο συγκεκριμένο έγγραφο οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι οι εργασίες αφορούν στην κατασκευή καταστήματος το οποίο θα λειτουργήσει ως σούπερ μάρκετ. Υποστηρίζουν δε ότι οι σχετικές εργασίες εκτελούνται χωρίς ανάρτηση και γνωστοποίηση αρμοδίως της οικοδομικής άδειας, «γεγονός που δημιουργεί την υπόνοια ότι δεν έχει εκδοθεί τέτοια άδεια», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά. Προσθέτουν δε, ότι μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένας έλεγχος από κανέναν αρμόδιο φορέα και καμία υπηρεσία για τη νομιμότητα των οικοδομικών εργασιών.

Το πρόβλημα για τους κατοίκους εστιάζεται στο ότι το προαναφερόμενο κτήριο βρίσκεται στο Ο.Τ. 111 της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων, όπου -όπως τονίζουν- επιτρέπονται συγκεκριμένες χρήσεις και καταστήματα μικρή δυναμικότητας, που εξυπηρετούν τις καθημερινές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής (σ.σ.: αμιγούς κατοικίας), γεγονός που αποκλείει τη λειτουργία σούπερ μάρκετ.

Οι κάτοικοι δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη λειτουργία της εν λόγω επιχείρησης, η οποία εκτός των άλλων, θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο μία ήδη δοκιμαζόμενη από κυκλοφοριακής πλευράς περιοχή, πολύ περισσότερο που το σούπερ μάρκετ που δημιουργείται εκεί δεν διαθέτει θέσεις στάθμευσης, όπως επισημαίνεται στην επιστολή.

Τέλος, οι κάτοικοι ζητούν από τη δημοτική Αρχή να κατανοήσει την αγωνία τους και να σταθεί αρωγό στις προσπάθειες που κάνουν ν’ ακυρώσουν τα σχέδια για τη λειτουργία της επιχείρησης στην περιοχή τους.

Ο κ. Μπούρας επισήμανε ότι ήδη τα φορτηγά που πηγαινοέρχονται στο κτήριο, μεταφέροντας μηχανήματα για τη λειτουργία του σούπερ μάρκετ δημιουργούν πρόβλημα, ενώ εγκυμονούν κινδύνους για ατύχημα, καθώς κλείνουν τον χώρο του πεζοδρομίου.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, απάντησε ότι είναι «σταθερή η άποψη του Δήμου» ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει σούπερ μάρκετ στην περιοχή προστασίας του ρέματος και ότι ο ιδιώτης γνωρίζει, από τις χρήσεις γης, ότι η περιοχή είναι αμιγούς κατοικίας και δεν προβλέπει τέτοιου είδους καταστήματα.

Ωστόσο, δεν πήρε θέση για το εάν ο Δήμος θ’ αναλάβει κάποια δράση σχετικά με τις εργασίες που εξακολουθούν να πραγματοποιούνται στο κατάστημα, παρά την επέμβαση της επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Νατάσσας Κοσμοπούλου, η οποία κάλεσε τη διοίκηση «να κινηθεί άμεσα, αύριο το πρωί, για ν’ αποτρέψει την πιθανότητα να συμβεί ατύχημα στην περιοχή».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet