Συμμετοχή Κ.Π. «Προνόη» στο 11ο Εντατικό Σεμινάριο Εφηβικής Ιατρικής
Κοινωνία

Συμμετοχή Κ.Π. «Προνόη» στο 11ο Εντατικό Σεμινάριο Εφηβικής Ιατρικής

Την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Απριλίου 2018 πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες του 11ου Εντατικού Σεμιναρίου Εφηβικής Ιατρικής στο Ζάππειο Μέγαρο, στις οποίες συμμετείχε ενεργά το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Προνόη» Δήμου Κηφισιάς – ΟΚΑΝΑ.

Συγκεκριμένα, η επιστημονικά υπεύθυνη του Κ.Π. «Προνόη» Σωτηρία Μακαρώνη, ψυχολόγος Υγείας MSc – ψυχοθεραπεύτρια παρουσίασε προφορική ανακοίνωση με θέμα «Αξιοποιώντας την Τεχνολογία Στην Πρόληψη. Παρουσίαση της Εφαρμογής στην Ελλάδα του Καινοτόμου Ευρωπαϊκού Προγράμματος Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων  Ουσιών σε Έφηβους «Boys And Girls Plus», ενώ η πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης «Προνόη», Αγγελική Τριανταφύλλου-Πιτίδη, καθηγήτρια Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών ήταν μέλος του προεδρείου της διάλεξης που αφορούσε τις Ακαδημίες Γονέων της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ), της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων Π. & Α. Κυριακού με κεντρική ομιλήτρια την αναπληρώτρια καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Α. Γιώτσα.

Στο συνέδριο συμμετείχαν επιστήμονες από διάφορα γνωστικά πεδία όπως γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, λογοθεραπευτές, νομικοί, εκπαιδευτικοί, συνεργάτες από την Ευρώπη, φοιτητές καθώς και έφηβοι μαθητές.

Τα πρακτικά του συνεδρίου το οποίο διοργανώνει κάθε χρόνο η Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Υγείας, η Μονάδα Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ), της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων Π. & Α. Κυριακού μαζί με τον  Επιστημονικό Οργανισμό «Μαζί για την Εφηβική Υγεία» θα αναρτηθούν σύντομα στον ιστότοπο της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ),  www.youth-health.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα του Κ.Π. «Προνόη» η επιστημονική ομάδα, αλλά και η πρόεδρος του Κ.Π. Αγγελική Τριανταφύλλου-Πιτίδη είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου φορέα, ομάδας ή ατόμου στον αριθμό τηλεφώνου 210 8082673 (www.pronoi.org.gr e-mail: [email protected]).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet