Δήμος Αγ. Παρασκευής: Δωρεάν ιατροψυχολογική στήριξη σε ογκολογικούς ασθενείς
Κοινωνία

Δήμος Αγ. Παρασκευής: Δωρεάν ιατροψυχολογική στήριξη σε ογκολογικούς ασθενείς

Η παροχή δωρεάν ιατροψυχολογικής στήριξης σε ογκολογικούς ασθενείς είναι το αντικείμενο Πρωτοκόλλου Συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Αγίας Παρασκευής και του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας και Προσωπικής Ανάπτυξης «Γαληνός».

Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, στην κάλυψη των τεράστιων αναγκών για ψυχική στήριξη που έχουν οι πάσχοντες συνάνθρωποί μας που διαμένουν στον Δήμο Αγίας Παρασκευής, παρέχοντας υψηλού επιπέδου ιατροψυχολογικές θεραπευτικές υπηρεσίες σε όσους βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία.

Πλαίσιο αυτής της κοινωφελούς ενέργειας είναι το Πρόγραμμα Ψυχολογικής Στήριξης σε Ογκολογικούς Ασθενείς «Πνοή», το οποίο υλοποιείται από το Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας και Προσωπικής Ανάπτυξης «Γαληνός», χάρη στη χορηγία ενός ευεργέτη ο οποίος επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος. Περιλαμβάνει πλήρη ψυχιατρική και ψυχολογική θεραπεία που παρέχεται από το Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας και Προσωπικής Ανάπτυξης «Γαληνός» στον χώρο του (Μεσογείων 260, Χολαργός), καθώς και κοινωνική υποστήριξη που παρέχεται από τον Δήμο.

Το Πρόγραμμα «Πνοή» εγκαινιάσε τη λειτουργία του στα μέσα Μαρτίου. Οι ενδιαφερόμενοι να ενταχθούν στο πρόγραμμα ή να προτείνουν κάποιον ογκολογικό ασθενή για ένταξη στο Πρόγραμμα, μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου (τηλ. 213 2004578/575) ή στο Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας και Προσωπικής Ανάπτυξης «Γαληνός» (τηλ. 210 6523300).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet