Γ. Θεοδωρακόπουλος: Πρωτοπόρο στην οδική ασφάλεια το Ινστιτούτο «Π. Μυλωνάς»
Κοινωνία

Γ. Θεοδωρακόπουλος: Πρωτοπόρο στην οδική ασφάλεια το Ινστιτούτο «Π. Μυλωνάς»

Πρωτοπόρο στην ενημέρωση για την οδική ασφάλεια και στη Χάρτα Οδικής Ασφάλειας χαρακτηρίζει το Ινστιτούτο «Πάνος Μυλωνάς» ο δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Πολιτών, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Με αφορμή εκαπιδευτικό πρόγραμμα για την οδική ασφάλεια που υλοποιήθηκε στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης από το Ινστιτούτο και τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ), σε ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου σημειώνεται:

Το Ινστιτούτο «Πάνος Μυλωνάς» βρίσκεται αυτό τον καιρό στους δήμους της Βόρειας Αθήνας και ενημερώνει με τον ξεχωριστό τρόπο τα παιδιά των δημοσίων σχολείων και όχι μόνο, γιατί σε κάποιους δήμους υπάρχει πρόγραμμα και για την ενημέρωση και συμμετοχή των μεγάλων.

Το Ίδρυμα γεννήθηκε όταν έχασε τη ζωή του το 2004 από τροχαίο δυστύχημα, πηγαίνοντας στην Πάτρα, όπου ήταν φοιτητής, ένας νέος 22 ετών, ο Πάνος. Η μητέρα του, η Βασιλική Μυλωνά, έβαλε σκοπό της ζωής της να συμβάλλει στην οδική ασφάλεια των νέων και όχι μόνο με δράσεις και προγράμματα.

Και η αλήθεια είναι ότι το Ίδρυμα, το οποίο έχει γίνει επίσημο συμβουλευτικό όργανο του ΟΗΕ και προωθεί τη Χάρτα Οδικής Ασφάλειας σε επτά χώρες, παράγει σπουδαίο έργο, έχοντας πρόεδρο αυτή τη δραστήρια μάνα. Τα τελευταία χρόνια σε συνεργασία με τον ΣΒΑΠ, τον Σύνδεσμο των Δήμων Βορείων Προαστίων (21 ΟΤΑ), έχει δημιουργηθεί αυτό το πρόγραμμα ενημέρωσης των μαθητών.  

«Την εβδομάδα αυτή ήταν η σειρά του Δήμου μας, ο οποίος δεν ανοίχτηκε σε κόσμο πέραν των σχολείων. Η δουλειά που κάνει το Ίδρυμα είναι αναγνωρισμένη από όλους γι΄ αυτό και το Διοικητικό Συμβούλιο των 21 ΟΤΑ συνεχίζει τη συνεργασία μαζί του» ανέφερε ο πρώην δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος είναι μέλος του Δ.Σ. των 21 ΟΤΑ τα τελευταία τρία χρόνια και παρακολούθησε από κοντά το μεγαλύτερο μέρος της τελευταίας ημέρας του προγράμματος που έγινε στην πλατεία Αγίου Παντελεήμονα στην Πεύκη.

«Οι ειδικοί εκπαιδευτές έδωσαν στα παιδιά να καταλάβουν με παραδείγματα πολλές αιτίες του κακού. Ιδιαίτερα στάθηκαν στη χρήση της ζώνης, στην αποφυγή αλκοόλ, στις λογικές ταχύτητες και σε άλλες αιτίες που προκαλούν τροχαία. Και φάνηκε ότι τα παιδιά άκουγαν με προσοχή. Για αυτό και είναι βέβαιο ότι το πρόγραμμα θα επαναληφθεί από τους 21 ΟΤΑ και τον επόμενο χρόνο. Θεωρώ ότι η εκπαίδευση και η ενημέρωση πρέπει να είναι διαρκής και να συμπεριλάβει και στον Δήμο μας, σε άλλη περίοδο και τους μεγαλύτερους. Προσωπικά θα προτείνω να δώσουμε ακόμα μεγαλύτερο βάρος στα θέματα οδικής ασφάλειας» πρόσθεσε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Και κατέληξε: «Τα τροχαία αποτελούν στην Ελλάδα την πρώτη αιτία θανάτων για νέους ηλικίας 15-29 ετών. Αυτό τα λέει όλα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet