«Επιχειρηματικότητα Νέων» στις «Ημέρες Νεολαίας» Δήμου Παπάγου – Χολαργού
Επιχειρήσεις – Αγορά

«Επιχειρηματικότητα Νέων» στις «Ημέρες Νεολαίας» Δήμου Παπάγου – Χολαργού

Ο ιδρυτής και επίτιμος πρόεδρος του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων – Junior Achievement Greece, Οδυσσέας Κυριακόπουλος, και η υπεύθυνη Επικοινωνίας του ΣΕΝ/JA Greece, Μαρία Γιαννέτου, ενημέρωσαν τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Παπάγου – Χολαργού για την Επιχειρηματικότητα Νέων και τους έδωσαν ιδέες και συμβουλές για το πώς οι ίδιοι μπορούν να γίνουν επιχειρηματίες, αξιοποιώντας τις ιδέες τους και το νεαρό της ηλικίας τους, στο πλαίσιο της δράσης «Ημέρες Νεολαίας» που υλοποιεί ο Δήμος.

Πολύ μεγάλη απήχηση είχε η παρουσίαση του προγράμματος «Μαθητική Εικονική Επιχείρηση» και πολλά παιδιά εξέφρασαν την επιθυμία να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα.

To Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece (ΣΕΝ/JA Greece) είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός και ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2005. Είναι μέλος του παγκόσμιου οργανισμού εκπαίδευσης & επιχειρηματικότητας Junior Achievement Worldwide και υλοποιεί τα εκπαιδευτικά προγράμματα του οργανισμού στην Ελλάδα.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Junior Achievement εστιάζουν στην εισαγωγή των παιδιών από τη σχολική κιόλας ηλικία στις βασικές έννοιες της επιχειρηματικότητας, με απλουστευμένο τρόπο και μέσα από μια βιωματική μαθησιακή διαδικασία, προετοιμάζοντας την είσοδό τους στον σύγχρονο παγκόσμιο επιχειρηματικό και οικονομικό στίβο. Σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς και στελέχη εταιρειών, οι μαθητές έρχονται σε επαφή με τον κόσμο των επιχειρήσεων, διευρύνουν τους ορίζοντές τους και ενισχύουν τις δεξιότητές τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet