6 ερωτήσεις προς τον δήμαρχο Ηλ. Αποστολόπουλο για την αργία 5 δημοτικών συμβούλων
Πολιτική

6 ερωτήσεις προς τον δήμαρχο Ηλ. Αποστολόπουλο για την αργία 5 δημοτικών συμβούλων

Το θέμα της αργίας ενός μηνός που επιβλήθηκε σε δύο αντιδημάρχους και τρεις δημοτικούς συμβούλους της διοίκησης του δημάρχου Παπάγου – Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλου, συντηρεί στην επικαιρότητα ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Κώστας Τίγκας.

Με επιστολή του προς τον δήμαρχο, την οποία κοινοποιεί στον υπουργό Εσωτερικών, την περιφερειάρχη Αττικής και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ο επικεφαλής της παράταξης Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση θέτει έξι ερωτήματα στον κ. Αποστολόπουλο σχετικά με τις κινήσεις που έκανε αφότου έλαβε στα χέρια του το έγγραφο με το οποίο τίθεντο σε αργία οι προαναφερόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Τίγκα:

Κύριε Δήμαρχε,

Τις τελευταίες μέρες μετά τη δημοσιοποίηση της επιβολής της ποινής της αργίας ενός μηνός που επέβαλε το Υπηρεσιακό Συμβούλιο σε δύο Αντιδημάρχους και τρεις Δημοτικούς Συμβούλους, αλλά κυρίως με τη στάση που εσείς τηρήσατε αποκρύπτοντας από το Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα, έχει δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση αλλά και οργή στην κοινωνία μας.

Προκειμένου να μην μένουν σκιές για τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου, καθώς και για τη διαφάνεια των αποφάσεων της Δημοτικής Αρχής, ειδικά όταν το ζήτημα αφορά καταδίκες στενών συνεργατών σας, θα ήθελα τις ειλικρινείς και τεκμηριωμένες απαντήσεις σας στα παρακάτω ερωτήματα και επισημάνσεις:

1ο: Ζητούμε να μας δοθεί ΑΜΕΣΑ – ΣΗΜΕΡΑ φωτοαντίγραφο (φ/α)  του εγγράφου με το οποίο έγινε κοινοποίηση στον Δήμο της επιβολής της ποινής.

2ο: Γιατί δεν ενημερώσατε το Δημοτικό Συμβούλιο για την επιβληθείσα ποινή; Αφού, από πληροφορίες μας, το έγγραφο το πήρατε περί τα μέσα Φεβρουαρίου, επομένως σε κάποιο από τα Δ.Σ., είτε της 9ης Μαρτίου είτε της 19ης Απριλίου, θα μπορούσατε να είχατε ενημερώσει το Σώμα. Γιατί την αποκρύψατε; Ποιους και γιατί προσπαθείτε να καλύψετε;

3ο: Σε ποιο ακριβώς χρονικό διάστημα (ημέρα/μήνα) εξέτισαν οι δύο Αντιδήμαρχοι και οι τρεις Δημοτικοί Σύμβουλοι την ποινή που τους επιβλήθηκε;

4ο: Ποιος είναι ο αριθμός της Απόφασης Δημάρχου με την οποία παύτηκαν από τα καθήκοντά τους οι:

  • Αντιδήμαρχος Καθαριότητας.
  • Αντιδήμαρχος Οικονομικών.
  • Αντιπρόεδρος του ΔΟΚΜΕΠΑ

5ο: Ποιος είναι ο αριθμός της Απόφασης Δημάρχου (να μας κοινοποιηθεί επισήμως φ/α) με την οποία ανατέθηκαν καθήκοντα σε άλλους Δημοτικούς Συμβούλους και ποιοι είναι αυτοί;

6ο: Υπάρχει έστω και μία απόφαση που υπέγραψαν οι τιμωρηθέντες κατά το χρόνο εκτέλεσης της ποινής;

Η στάση σας είναι απαράδεκτη σε ό,τι αφορά στον τρόπο που έχετε χειριστεί το όλο ζήτημα μέχρι σήμερα. Δυστυχώς υποπέσατε σε σωρεία λαθών που εκθέτουν τον Δήμο μας, προκαλούν εύλογη δυσαρέσκεια στην τοπική κοινωνία και δημιουργούν πολλά ηθικά και νομικά ερωτήματα για την παρούσα Δημοτική Αρχή.

Αναμένουμε άμεσα τις τεκμηριωμένες απαντήσεις σας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet