Ροή Ειδήσεων
Μαρούσι: Εκκενώθηκε το εμπορικό «Αίθριο» μετά από απειλή για βόμβα – Χωρίς ευρήματα οι έλεγχοι Μαρούσι: Εκκενώθηκε το εμπορικό «Αίθριο» μετά από απειλή για βόμβα – Χωρίς ευρήματα οι έλεγχοι «Συνείδηση υγείας: Ο δρόμος προς την ευεξία και την ίαση» από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Χαλανδρίου «Συνείδηση υγείας: Ο δρόμος προς την ευεξία και την ίαση» από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Χαλανδρίου Λ. Κυρίζογλου: Oι Δήμοι χρειάζονται άμεσα κατακόρυφη αύξηση της χρηματοδότησής τους Λ. Κυρίζογλου: Oι Δήμοι χρειάζονται άμεσα κατακόρυφη αύξηση της χρηματοδότησής τους Ο Ν. Παπαθανάσης σε Μαρούσι και Μελίσσια με εκδηλώσεις για οικονομία, ανάπτυξη και ασφάλεια Ο Ν. Παπαθανάσης σε Μαρούσι και Μελίσσια με εκδηλώσεις για οικονομία, ανάπτυξη και ασφάλεια Νέο πρόγραμμα Pilates Reformer στο Δημοτικό Γυμναστήριο Παπάγου Νέο πρόγραμμα Pilates Reformer στο Δημοτικό Γυμναστήριο Παπάγου Μαρούσι: Εκκενώθηκε το εμπορικό «Αίθριο» μετά από απειλή για βόμβα – Χωρίς ευρήματα οι έλεγχοι Μαρούσι: Εκκενώθηκε το εμπορικό «Αίθριο» μετά από απειλή για βόμβα – Χωρίς ευρήματα οι έλεγχοι «Συνείδηση υγείας: Ο δρόμος προς την ευεξία και την ίαση» από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Χαλανδρίου «Συνείδηση υγείας: Ο δρόμος προς την ευεξία και την ίαση» από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Χαλανδρίου Λ. Κυρίζογλου: Oι Δήμοι χρειάζονται άμεσα κατακόρυφη αύξηση της χρηματοδότησής τους Λ. Κυρίζογλου: Oι Δήμοι χρειάζονται άμεσα κατακόρυφη αύξηση της χρηματοδότησής τους Ο Ν. Παπαθανάσης σε Μαρούσι και Μελίσσια με εκδηλώσεις για οικονομία, ανάπτυξη και ασφάλεια Ο Ν. Παπαθανάσης σε Μαρούσι και Μελίσσια με εκδηλώσεις για οικονομία, ανάπτυξη και ασφάλεια Νέο πρόγραμμα Pilates Reformer στο Δημοτικό Γυμναστήριο Παπάγου Νέο πρόγραμμα Pilates Reformer στο Δημοτικό Γυμναστήριο Παπάγου

Δήμος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη: Παρουσίαση φωτογραφικού λευκώματος για τη Μικρασιατική Εκστρατεία

Δήμος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη: Παρουσίαση φωτογραφικού λευκώματος για τη Μικρασιατική Εκστρατεία

Με την παρουσίαση του Φωτογραφικού Λευκώματος του Δημοσθένη Κυρμιζάκι «Μικρασιατική Εκστρατεία 1919-1922, Φωτογραφικό Οδοιπορικό, Ιστορίες αληθινές και ψεύτικες» ξεκινά ο κύκλος εκδηλώσεων για τα Ονομαστήρια της πόλεως Νίκαιας την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018 στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη (Π. Τσαλδάρη 10, 1ος όροφος).

Xαιρετισμό θα απευθύνει ο δήμαρχος Νίκαιας – Αγ.Ι. Ρέντη, πρόεδρος Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, Γιώργος Ιωακειμίδης.

Για την έκδοση θα μιλήσουν οι: Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής Σύγχρονης Πολιτικής & Κοινωνικής Ιστορίας ΑΠΘ, Νίνα Κασσιανού, δρ. ιστορικός Φωτογραφίας, Αρχοντία Β. Παπαδοπούλου, ιστορικός – φιλόλογος, πρόεδρος της Ένωσης Μαγνησίας Μ. Ασίας. Την εκδήλωση συντονίζει ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Κορυδαλλού για θέματα Πολιτισμού & Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Μακρυνός. Τη διοργάνωση έχουν αναλάβει οι Εκδόσεις Κουκκίδα με την υποστήριξη του Δήμου Νίκαιας – Αγ.Ι. Ρέντη.

Ο δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, επισημαίνει σχετικά:

«Ο Δήμος μας, γέννημα της προσφυγικής ανάγκης, στην ιστορική του διαδρομή από το 1922 διαφύλαξε τον πλούτο των παραδόσεων, καλλιέργησε τον πολιτισμό, τις τέχνες και τα γράμματα. Το Φωτογραφικό Λεύκωμα του Δημοσθένη Κυρμιζάκι έρχεται να βάλει τη δική του ξεχωριστή σφραγίδα σ΄ αυτή τη δημιουργική διαδρομή. Αυτή η  έκδοση είναι αφορμή στοχασμού και μνήμης. Είναι έναυσμα ν΄ ανασύρουμε όλα όσα μας διαμόρφωσαν στο διάβα του ιστορικού χρόνου. Κι αυτά που μας κάνουν περήφανους και αυτά που μας πληγώνουν. Κι αυτά που σηματοδοτούν περιόδους δόξας και ανάτασης κι αυτά που σηματοδοτούν περιόδους λαθών και ήττας. Μόνο μέσα από έναν ειλικρινή και γόνιμο διάλογο με την Ιστορία μπορούμε να σχεδιάσουμε το μέλλον. Αν δεν ξέρουμε ποιοι είμαστε δεν θα γνωρίζουμε και το ποιοι θέλουμε να γίνουμε».

Δημοφιλή άρθρα