Συνεχίζεται η συνεργασία Δήμου, ΚΟΙΠΑΠ και σχολείων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

Συνεχίζεται η συνεργασία Δήμου, ΚΟΙΠΑΠ και σχολείων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στα σχολεία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης από το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Εθελοντισμού του Δήμου και το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης του ΚΟΙΠΑΠ.

Το Σάββατο, 25 Απριλίου 2018, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λυκόβρυσης, πραγματοποιήθηκε ομιλία προς τους γονείς των μικρών μαθητών, με θέμα «Όρια & Τιμωρία». Η εθελόντρια, σύμβουλος ψυχικής υγείας – ψυχοθεραπεύτρια Τζαχάνη Σοφία αναφέρθηκε στο πώς μπορούν οι γονείς να θεσπίσουν όρια και να πειθαρχήσουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους, αποφεύγοντας την τιμωρία ή οποιασδήποτε μορφής βία. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ότι τα όρια είναι απαραίτητα προκειμένου τα παιδιά να νοιώθουν σιγουριά και ασφάλεια.

Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν με εξαιρετικό ενδιαφέρον την ομιλία, ενώ είχαν την ευκαιρία, μέσα από μια διαδραστική συζήτηση, να μοιραστούν και να κουβεντιάσουν απορίες και προβληματισμούς.  Ο διευθυντής του σχολείου, κ. Νάσσης, αφού ευχαρίστησε τον Δήμο για τη συνεργασία, επεσήμανε τη σημαντικότητα της εισήγησης, όχι μόνο για τους γονείς, αλλά και για τους εκπαιδευτικούς.

Επίσης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και τον Σύλλογο Διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Πεύκης, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή ομιλία προς τους γονείς με θέμα «Διαχείριση Εφηβείας & Γονεϊκός Ρόλος». Οι εθελόντριες, οικογενειακοί σύμβουλοι – ψυχοθεραπεύτριες Βαΐτσου Δήμητρα και Λαμπρινοπούλου Μαργαρίτα, αναφέρθηκαν στις κύριες βιολογικές, ψυχολογικές και συμπεριφορικές αλλαγές που φέρνει η εφηβεία, αλλά και στις συγκρούσεις μεταξύ γονέων – εφήβων, που αυξάνονται ραγδαία αυτή την περίοδο.

Ο διευθυντής του σχολείου, κ. Μπαλούγιας, αλλά και ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Τζημέας, εξέφρασαν την πεποίθηση ότι τέτοιου είδους παρεμβάσεις είναι ωφέλιμες για όλους, αλλά και την επιθυμία να καθιερωθεί σταθερή συνεργασία μεταξύ του σχολείου και του επιστημονικού προσωπικού του Δήμου.

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Νίκος Γκαραβέλλας, ο οποίος χαιρέτισε την εκδήλωση, ανέφερε: «Ο εθελοντισμός είναι πράξη αγάπης, στάση ζωής. Όταν ανέλαβα την ευθύνη του Τμήματος, σκεφτήκαμε με τους συνεργάτες μου, την προϊσταμένη του Τμήματος, κυρία Σταματούλα Τράνακα και την κοινωνική λειτουργό, υπεύθυνη για τον συντονισμό των παρεμβάσεων στα σχολεία,  κυρία Νίκη Ζαφειροπούλου, να αξιοποιήσουμε και συνεργαστούμε στενά με το εθελοντικό, επιστημονικό δυναμικό του Κέντρου Συμβουλευτικής, ώστε, εκτός από τα Δημοτικά Πολϋιατρεια, να υποστηρίξουν και τις ανάγκες των σχολείων.

»Έχουμε μια άριστη σχέση και συνεργασία με τους Συλλόγους Διδασκόντων, τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων και την Ένωση Γονέων και δεσμευόμαστε να παρέχουμε κάθε δυνατή υποστήριξη στα σχολεία του Δήμου μας. Ως κοινωνική υπηρεσία, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους δασκάλους, τους καθηγητές, τους συλλόγους και τους γονείς, οι οποίοι έχουν αγκαλιάσει το νέο μας εγχείρημα και αποδεικνύουν με έμπρακτο τρόπο την εμπιστοσύνη τους στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet